RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nápoje šlehačka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem te

Recepty - Nápoje šlehačka

Nápoje - návody k vaření - online kuchařka

Požíváním nápojů člověk v rámci pitného režimu přijímá vodu. Člověk (v závislosti na tělesné hmotnosti, věku a vykonávané činnosti) potřebuje denní příjem tekutin v rozsahu 1500 ml (dítě s tělesnou hmotností 20 kg) do 3000 ml (dospělý). Tato potřeba by měla být pokryta nápoji, voda, obsažená v potravinách se obvykle do běžné bilance tekutin nezapočítává. Podle teploty při servírování se nápoje dělí na teplé a studené. Podle obsahu a složení se nápoje označují jako mléčné, ovocné, tonizující, nápoje colového typu, kávoviny, čaje a další. Podle způsobu podávání se studené nápoje dělí na lahvované (podávané v láhvi), rozlévané (z větších balení), točené (pomocí výčepní stolice nebo jiné dávkovací technologie), postmixové (připravované strojně z koncentrátů) a balené. Horké nápoje se obvykle připravují kuchyňským způsobem nebo se postmixují z koncentrátů. Studené nápoje se dále dělí na sycené a nesycené, v závislosti na tom, zda je při výrobě nápoj sycen kysličníkem uhličitým. Pro ovocné nápoje platí závazné označení podle podílu přírodní ovocné šťávy nebo koncentrátu (koncentrát je vylisovaná a zahuštěná ovocná šťáva, do níž bylo při výrobě nápoje vráceno stejné množství vody, které bylo při koncentraci odstraněno).

Šlehačka je krém ze smetanz, který byl ušlehán například metlou, šlehačem nebo expanzí plynu. Smetanu obsahující alespoň 30 % tuku však lze smísit se vzduchem. Vzniklá koloidní pěna má zhruba dvojnásobný objem oproti původní surovině, bublinky vzduchu jsou zachyceny do sítě kapiček tuku. Pokud však šlehání pokračuje, kapičky tuku se spojují dohromady až vytvoří máslo. Do šlehačky se někdy přidává moučkový cukr, který ji zahustí a sníží riziko přešlehání. Podobný účinek má tzv. ztužovač šlehačky, což je směs cukru a modifikovaného škrobu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů
Frappé
Frappé Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min. Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí....
Recept na Ledová káva - Frapé
Ledová káva - Frapé Vezmeme si 300 ml sklenici. Dáme do ní kávu (kdo sladí tak i cukr) a zalijeme trošičkou horké vody, aby se káva a cukr lépe rozpustili, a pořádně rozmícháme. Do cca půlky sklenice zalijeme studenou vodou. Přidáme kostky ledu a sklenici dolijeme mlékem. Můžeme ...
Recept na Nejlepší vaječný koňak
Nejlepší vaječný koňak žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko a mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme. Pak směs přelijeme do hrnce se silným dnem, přidáme dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohříváme na mírném plameni (pořád mícháme!!). Směs by neměla ...
Nejlepší recept na Kaštanové Baileys
Kaštanové Baileys Ve vodní lázni rozpustíme kaštany a čokoládu. Přendáme na oheň přidáme šlehačku a krátce povaříme za stálého míchání .Do vychladlé čokolády přidáme Salko a rum. Řádně promícháme a přes sítko nalijeme do lahví /2. Pokud se zdá moc silné možno z...
Alžírská káva - recept od maminky
Alžírská káva Do sklenice uvaříme rozpustnou kávu, (pokud sladíme, doručuji ji zrovna osladit, ale opatrně neboť koňak je sladký) po stěně sklenice nebo po lžíci vlijeme 2 cl vaječného koňaku tak, aby se usadil na dně sklenice a ozdobíme šlehačkou. Šlehačku můžeme posyp...
Liduščin vaječný koňak
Liduščin vaječný koňak Ušleháme žloutky s mletým a vanilkovým cukrem. Pak přidáme slazené a neslazené mléko a nakonec šlehačku a rum. Vše dobře promícháme, dáme vychladit a můžeme podávat....
Koktejl "banánky v čokoládě"
Koktejl Banány rozmixujeme ponorným mixérem společně s jogurty, přidáme šlehačku a trochu mléka (mléko ovlivní hustotu-čím více, tím řidší a méně čokoládové). Společně ještě jednou vše promixujeme. Podáváme chlazené...
Sváteční káva
Sváteční káva Do horké kávy přidáme cukr, rum, trošku mléka a šlehačku. Na šlehačku přisypeme po špetkách oříšky, čokoládu a pokapeme likéry....
Mražená káva
Mražená káva Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček zmrzliny, přelijeme přecezenou kávou, přidáme cukr a ozdobíme šlehačkou....
Nejlepší recept na Ovocno-mléčný koktejl
Ovocno-mléčný koktejl Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě a pak v cukru. Vznikne nám zdobení. Na koktejl, který máme již ve sklenici opatrn...
Kávové pokušení
Kávové pokušení Do poháru dáme porci zmrzliny, zalijeme studenou kávou a rumem. Nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme trubičku, bonbón a mátu....
Hořká čokoláda s kokosem
Hořká čokoláda s kokosem Do hrnce nalámejte tabulku čokolády a přídejte 2 vrchovaté lžičky kokosu. Nalejte 1 skleničku vody a vařte (stále míchejte) 10 minut. Je-li čokoláda moc hustá, přilejte vodu dle potřeby. Nalejte do hrnečku a nahoru dejte šlehačku a posypejte kokosem. Hotovo....
Ledová káva II.
Ledová káva II. Uvaříme si kávičku a necháme vychladit. Přidáme asi 2 lžice nanukáče a vyšleháme. Zdobíme šlehačkou a trochou skořice....
Nejlepší recept na Horká káva s whisky
Horká káva s whisky Destilát s cukrem rozdělíme do šálků. přelijeme horkou kávou, ozdobíme šlehačkou a kakaem....
Nalezeno: 14 receptůZobrazuji: 1-14 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky

Nápoje

Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist