RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně, recepty Naložený králík na medové hořčici a na smetaně, Naložený, králík, na, medové, hořčici, na, smetaně


Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Naložený králík na medové hořčici a na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 králík + 2 králičí stehna 2 ČL soli 6 kuliček celého černého pepře 5 kuliček nového koření 4 kuličky jalovce 3 ks cibule 2 ČL cukru 4 bobkové listy 2-3 PL medové hořčice 2 PL oleje 1 a půl sáčku zmražené zeleniny pod svíčkovou 1-2 PL másla 1 lžička sušeného tymiánu 300 - 400 ml octa 150 g špeku/slaniny/ 400 ml 10 % smetany /hladká mouka/.

Naložený králík na medové hořčici a na smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně:
Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a necháme vychladnout. Poté si naložíme králíka asi na jeden na den do tohoto nálevu se zeleninou a kořením tak,aby byly všechny porce králíka úplně ponořeny. Další den vyndáme králíka z nálevu. Maso osušíme a pěkně všechny kousky masa pak potřeme ze všech stran medovou hořčicí a zprudka poté všechny kousky masa opečeme na másle tak, aby se maso dobře zatáhlo. Králičí maso pak dáme do pekáčku, obložíme jej zeleninou a kořením z nálevu a dáme pozvolna péci. Potíráme jej nálevem, ve kterém byl králík naložen. Dál pak už králičí maso podléváme vývarem, aby maso nevyschlo. Pečeme cca 2 hodiny na 180 stupňů do doby, než maso jde samo pěkně od kosti. Měkkého králíka vyndáme. Zeleninku bez koření si pak rozmixujeme a přivedeme do varu. Nakonec zašleháme smetanu, dobře promícháme a dochutíme cukrem nebo solí. Nakrájeného králíka podáváme s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně:
Medová hořčice je moc dobrá i v kombinaci s jiným masem. Množství octa je idividuelní, pak dál již jen dle každého z nás a dle množstí omáčky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Naložený králík na medové hořčici a na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 29.03.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 králík + 2 králičí stehna 2 ČL soli 6 kuliček celého černého pepře 5 kuliček nového koření 4 kuličky jalovce 3 ks cibule 2 ČL cukru 4 bobkové listy 2-3 PL medové hořčice 2 PL oleje 1 a půl sáčku zmražené zeleniny pod svíčkovou 1-2 PL másla 1 lžička sušeného tymiánu 300 - 400 ml octa 150 g špeku/slaniny/ 400 ml 10 % smetany /hladká mouka/
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na naložený králík na medové hořčici a na smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Naložený králík na medové hořčici a na smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist