RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nakládaný Jablečník

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nakládaný Jablečník, recepty Nakládaný Jablečník, Nakládaný, Jablečník


Recept na Nakládaný Jablečník

Recept na Nakládaný Jablečník je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Nakládaný Jablečník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jablka 5 kg (padané,natlučené,nenahnilé) cukr 1 kg, hřebíček 10 ks..

Nakládaný Jablečník
Zvětšit obrázek

Recept na Nakládaný Jablečník

Recept na Nakládaný Jablečník:
Jablka neloupeme, ani nezbavujeme jadřinců, jen je pečlivě omyjeme. Poté je nastrouháme na hrubším struhadle (slzičkovém) tak, že nám v ruce zůstane jen tzv. ohryzek. Pozor, ať se nám do jablečníku nedostanou jadérka. Poté nastrouhaná jablka promícháme s cukrem a tlučeným hřebíčkem a přendáme je do kameninové nebo porcelánové nádoby, kde je necháme v chladnu do druhého dne uležet (24 hod). Druhý den jablka přendáme do hrnce a pomalu vaříme tak dlouho, až nám jablka zesklovatí. Hotová jablka přendáme do skleniček, zavíčkujeme a zaváříme 20 min. na 80°C. Jablečník se používá jako plňka do koláčů, pomazánka na chléb, na vdolky, nebo jen tak na mlsnou (do jogurtu..).

Poznámka k receptu na Nakládaný Jablečník:
Recept je z knihy 234 x jablko v kuchyni a už podle něj zavářím Jablečník hodně let ;-). Pokud se nám do strouhaných jablek dostane pár jadérek, tak to samozřejmě nevadí, ale snažíme se, aby jich tam opravdu nebylo moc. V knize píší, že není potřeba jablečník zavářet, jen se přendá do kameninových nebo dřevěných nádob, pováže se pergamenem a uchovává se v chladnu. Já je ale radši zavářím, protože obvykle dělám z dvoj až trojnásobné dávky a pak by mi to bylo líto, kdyby nevydržely.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládaný Jablečník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 17.11.2009
  • Počet porcí: 15 - 17 malých sklenic
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: Jablka 5 kg (padané,natlučené,nenahnilé) cukr 1 kg, hřebíček 10 ks.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládaný jablečník, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládaný Jablečník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládaný Jablečník

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist