RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nakládané zelí do klasického sudu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nakládané zelí do klasického sudu, recepty Nakládané zelí do klasického sudu, Nakládané, zelí, klasického, sudu


Recept na Nakládané zelí do klasického sudu

Recept na Nakládané zelí do klasického sudu je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Nakládané zelí do klasického sudu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
50 kg hlávkovej kapusty ( zelí ), 1,5 kg cibule, 400 g soli, 2 nakladače ( DEKO alebo hocijaké iné ), 10 bobkových listov, 1 celá rastlina kôpru, niekoľko jabĺk.

Nakládané zelí do klasického sudu
Zvětšit obrázek

Recept na Nakládané zelí do klasického sudu

Recept na Nakládané zelí do klasického sudu:
Kapustu ( zelí ) nastrúhame. Cibuľu narezanú na kolieska , soľ, nakladače a bobkové listy premiešame. Na dno súdka dáme kôpor a prikryjeme ho jedným kapustným listom. Kapustu dobre premiešame so zmesou cibule a 15 minút necháme postáť. Potom kapustu nakladáme. Kapustu nakladáme po vrstvách, každú vrstvu tĺčikom poriadne utlačíme. Do kapusty naložíme aj zopár jabĺk. Kapustu natlačíme tak, aby po naložení bola zakrytá vrstvou šťavy. Nadbytočnú šťavu odoberieme. Na kapustu uložíme doštičky a zaťažíme kameňom. Zakryjeme a v teple necháme kysnúť. Počas kysnutia kapusta buble, akonáhle prestane bublať, je vykysnutá a uložíme ju do chladu.

Poznámka k receptu na Nakládané zelí do klasického sudu:
Pri nakladaní kapusty uložím vždy do súdka niekoľko celých malých hlávok kapusty. Počas kysnutia pekne zmäknú. Keď natrafíme pri vyberaní na kapustu, robím plnenú kapustu :))) Listy sa ľahúčko rozdeľujú a plnená kapusta má výbornú chuť, keď je plnená v prekysnutých listoch. Kapusta musí byť po celý čas do vyprázdnenia suda zakrytá vodou, sud treba kontrolovať a vodu dolievať ak treba, obyčajne vtedy, ak robíme kapustnicu a tekutinu vyberieme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládané zelí do klasického sudu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 17.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 50 kg hlávkovej kapusty ( zelí ), 1,5 kg cibule, 400 g soli, 2 nakladače ( DEKO alebo hocijaké iné ), 10 bobkových listov, 1 celá rastlina kôpru, niekoľko jabĺk
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládané zelí do klasického sudu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládané zelí do klasického sudu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládané zelí do klasického sudu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

PM kuřecí křídla - Pečená kuřecí křidélka v PH
Vložil: Zdenek
2021-10-20 21:00:11

...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist