RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec, recepty Nadýchaný a vláčný mazanec, Nadýchaný, vláčný, , mazanec


Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec

Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Nadýchaný a vláčný mazanec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření..

Nadýchaný a vláčný  mazanec
Zvětšit obrázek

Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec

Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec:
Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk, aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku a necháme dělat pekárnu svou práci. Po vykynutí si uděláme buďto mazanec nebo tvary jaké chceme. Těsto je dost mastné, ale dobře se s ním pracuje a nádherně voní už teď. Výtvory, které jsme udělali, potřeme žloutkem s troškou mléka a dáme do trouby. Houstičky jsem pekla na 170°C, ale čas nevím, nekoukala jsem na hodiny, ale do trouby. Mazanec jsem pekla na 150°C a po utvoření nahnědlého povrchu jsem mazanec přikryla pečícím papírem, aby se mohl dopéct ještě uvnitř a neměl spálenou kůrku. Špejlí jsem zkoušela, zda je uvnitř pečený. Po upečení potřít tukem nebo máslem. Pečivo pak zůstane krásně vláčné a neztvrdne. Mazanec byl krásně nadýchaný a vláčný i druhý den.

Poznámka k receptu na Nadýchaný a vláčný mazanec:
Upečeno, udělala jsem z této dávky dva. S těstem se krásně pracovalo. Jsem zvědavá, až zakrojím, jak bude chutnat. Děkuji za recept Tak je druhý den a po zakrojení můžu doporučit. Je skvělý a vůbec se nedrobí. Vláčný a nadýchaný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadýchaný a vláčný mazanec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hoskovavl (Vladimíra Hošková)
  • Datum vložení: 29.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadýchaný a vláčný mazanec, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadýchaný a vláčný mazanec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadýchaný a vláčný mazanec

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist