RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory, recepty Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory, Nadívaná, jarní, kuřátka, petrželové, brambory


Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 jarní kuřátka (500g) 100g tenkých plátků slaniny 80g másla hovězí vývar Nádivka: 150g kuřecích játer 3 mladé cibulky 30g másla 2 rohlíky 2 vejce 1dl mléka sůl pepř majoránka 1PL nasekané petrželka Petrželové brambory: 1kg brambor 4 PL panenského olivového oleje 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku svazek nasekané petrželky.

Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory
Zvětšit obrázek

Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Recept na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory:
Játra a cibulku pokrájíme na drobné kousky a vše na másle orestujeme. Rohlíky nakrájíme navlhčíme v mléce a vymačkáme. Smícháme s vychladlými játry, žloutky a ochutíme solí a pepřem. Přidáme z bílků sníh, majoránku a nasekanou petrželku. Kuřátka omyjeme, osušíme, nasolíme a naplníme nádivkou. Kuřátka poklademe slaninou a převážeme kuchyňskou nití jako balíček*. Dáme do pekáčku s máslem , podlijeme vývarem a pečeme asi hodinu. Brambory oloupeme (pokud mají pěknou slupku, není to nutné), nakrájíme na měsíčky a ve vyšším plechu je promícháme s citrónovou šťávou, olejem a česnekem, osolíme. Podlijeme trochou teplé vody a dáme do trouby ke kuřátkům na spodní mřížku péci. Občas obrátíme, pečeme asi 40 minut.

Poznámka k receptu na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory:
•Obalení drůbeže tenkými plátky slaniny se nazývá bardýrování . Tuk se rozpustí a maso nevysychá, je šťavnaté a zároveň se upeče dozlatova. Nikdo není však povinen slaninu jíst, avšak pro někoho může být pochoutka. •Na každého strávníka se počítá jedno celé kuřátko a jí se jako pouchoutka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bahula
  • Datum vložení: 16.07.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 jarní kuřátka (500g) 100g tenkých plátků slaniny 80g másla hovězí vývar Nádivka: 150g kuřecích játer 3 mladé cibulky 30g másla 2 rohlíky 2 vejce 1dl mléka sůl pepř majoránka 1PL nasekané petrželka Petrželové brambory: 1kg brambor 4 PL panenského olivového oleje 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku svazek nasekané petrželky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist