RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Musaka od Moldavana

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Musaka od Moldavana, recepty Musaka od Moldavana, Musaka, od, Moldavana


Recept na Musaka od Moldavana

Recept na Musaka od Moldavana je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Musaka od Moldavana budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 větší lilky 500g mletého hovězího masa 4 rajčata 3 červené papriky větší cibule 2 vejce 2 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu petrželová nať (čerstvá) sůl, pepř, kořenící směs na gyros, oregano, tymián, olej.

Musaka od Moldavana
Zvětšit obrázek

Recept na Musaka od Moldavana

Recept na Musaka od Moldavana:
Lilky si nakrájíme na plátky, rozložíme na kuchyňské papírové utěrky, osolíme a necháme cca 20 minut "vypotit". Vodu setřeme a pak plátky osmažíme na rozpáleném oleji do tmavě hněda. Lilky hodně nasáknou olejem, proto je ještě po usmažení vymačkávám ubrousky, správně by se to dělat nemělo, ale v tom případě je to dost mastné!!! Rajčátka si spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať si posekáme na hrubší kousky, cibuli na větší kostičky. Na oleji si opražíme do růžova cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, až je maso zatáhnuté, přidáme protlak, rajčátka a nať - chvíli podusíme. Posypeme gyros kořením, tymiánem a oregánem. Po vychladnutí vmícháme vejce. Do pekáčku si naskládáme 1 vrstvu lilků, na to rozvrstvíme masovou směs, zaskládáme další vrstvou lilků a na závěr poklademe na kolečka nakrájenou červenou paprikou. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut. Jako přílohu doporučuju arabskou rýži, recept tu už je, tak vkládat nebudu, dá se jíst i studené s chlebem :)

Poznámka k receptu na Musaka od Moldavana:
Recept mám od jednoho moldavského kuchaře, doufám tedy, že ho mám správně, protože já neumím moldavsky, on česky :D

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Musaka od Moldavana, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 02.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 3 větší lilky 500g mletého hovězího masa 4 rajčata 3 červené papriky větší cibule 2 vejce 2 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu petrželová nať (čerstvá) sůl, pepř, kořenící směs na gyros, oregano, tymián, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na musaka od moldavana, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Musaka od Moldavana - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Musaka od Moldavana

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist