RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mrkvánky z Polné

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mrkvánky z Polné, recepty Mrkvánky z Polné, Mrkvánky, Polné


Recept na Mrkvánky z Polné

Recept na Mrkvánky z Polné je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Mrkvánky z Polné budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
polohrubá mouka 300 g hladká mouka 200 g mléko 200 ml máslo 100 g cukr krupice 100 g žloutek 2 ks kvasnice 35 g fenykl 20 semen sůl 1 špetka sádlo na potření plechu a mrkvanců na náplň: mrkev 200 g cukr 125 g máslo 50 g vanilkový cukr 1 ks máslo na potření cukr moučka.

Mrkvánky z Polné
Zvětšit obrázek

Recept na Mrkvánky z Polné

Recept na Mrkvánky z Polné:
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku. Přidejte cukr krupici, žloutky, podrcený fenykl, špetku soli a rozpuštěné máslo. Důkladně vypracujte těsto a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem. Zatím připravte náplň z mrkve. Očistěte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Promíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mrkev s cukrem poduste na 50 g másla. Přibližně po deseti minutách sundejte z plotny a dejte zchladnout. Pokud je v mrkvi přebytečná tekutina, opatrně ji vymačkejte a slijte. Vykynuté těsto vyválejte, naplňte mrkví a tvarujte bochánky a důkladně zabalte. Mrkvance pokládejte na vymaštěný plech dost daleko od sebe, aby se nespekly. Před pečením je potřete rozpuštěným sádlem. Nechte ještě čtvrt hodiny dokynout na plechu, pak vložte do trouby vyhřáté na 180 st. a zhruba 20 minut pečte, dokud nezezlátnou. Já mám troubu horkovzdušnou, peču na 160 st. Ještě teplé mrkvánky potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte moučkovým cukrem

Poznámka k receptu na Mrkvánky z Polné:
Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také mrkvánky), bývala pouť o druhé zářijové neděli. Pouť byla tradičně zasvěcena patronu města sv. Liguriáši a v době jejího trvání byla průčelí domů vyzdobena svazky mrkve. Zkusila jsem podle regionální kuchařky, přestože není září.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkvánky z Polné, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 21.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: polohrubá mouka 300 g hladká mouka 200 g mléko 200 ml máslo 100 g cukr krupice 100 g žloutek 2 ks kvasnice 35 g fenykl 20 semen sůl 1 špetka sádlo na potření plechu a mrkvanců na náplň: mrkev 200 g cukr 125 g máslo 50 g vanilkový cukr 1 ks máslo na potření cukr moučka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkvánky z polné, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkvánky z Polné - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkvánky z Polné

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist