RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem, recepty Mramorová podkova s domácím marcipánem, Mramorová, podkova, domácím, marcipánem


Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem

Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Mramorová podkova s domácím marcipánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na mramorový korpus: 8 vajec, 480 g mletého cukru, 2 vanilínové cukry, 300ml oleje, 200ml vroucí vody, 500g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, 3 pl. lžíce kakaa Na náplň: 2 másla ušlehané s plechovkou salka, 1 máslo ušlehané s kávovovou hmotou, 2-3 lžíce cukru domácí marcipán na potáhnutí, ozdoby, místo marcipánu můžeme ozdobit krémem a dozdobit dle fantazie.. Na domácí marcipán - 250g sušeného mléka, 500g cukru moučka, 1pol.lžíce mandlového aroma, 2 lžíce vody, 3-4 lžíce medu..

Mramorová podkova s domácím marcipánem
Zvětšit obrázek

Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem

Recept na Mramorová podkova s domácím marcipánem:
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20 minut, pak přidáme olej s vroucí vodou, mouku s prášky do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta odeberu a vmíchám do ní kakao. Do připravené vymazané a vysypané dortové formy si pak střídavě vždy do středu dám první 2 lžíce světlého těsta, a do ní lžíci tmavého těsta, a tak pokračuji celou dobu, až spotřebuji všechno těsto. Vložím do předehřáté trouby na 170°, a zvolna pečeme - každý podle trouby, tak aby nám krásně naskočil a nebyl spálený - raději troubu snížíme. Peču asi 40 minut, po vychladnutí korpus na dvakrát překrojíme a plníme náplní bud klasickou máslovou s rumem, nebo salkovým krémem, či z vaječného koňaku, nebo kávovým krémem... Já jsem plnila salkovým i kávovým. Kávový krém si připravíme tak, že do kastrolku dám uvařenou silnou zrnkovou kávu 250ml, přidám k ní 2 lžíce hladké mouky a uvařím v kaši, za stálého míchání, pomáhám si ruční metličkou. Dám vychladit a mezitím si ve šlehači ušlehám máslo se 2-3 lžícemi cukru, pak zvolna zašlehám vychladlou kávovou masu, dobře vyšlehám asi 15 minut, naplním dort, střídavě salkovým jednu vrstvu, pak přiložím druhý plát a potřu kávovým krémem. Dort slepím, celý dort po obvodu potřu salkovým krémem, potahnu domácím marcipánem, dozdobím a pokud nemám marcipán tak postříkám krémovými hvězdičkami, boky obalím v kokose a nebo mletých oříškách...dle možností, dozdobím dle fantazie... Domácí marcipán - mléko i cukr - obě suroviny prosijeme a dáme do mísy, pak přidáme 1 pol. lžíci mandlového aroma, tři lžíce medu a 2 lžíce vody, zpracujeme v masu, přitom si pomáháme rukama namočenýma v teplé vodě, ale pozor nesmíme marcipán moc máčet, aby neřídl!!! jenom ruce namáčet v misce s teplou vodou, po řádném zapracování se nám vytvoří krásná hladká hmota, kterou si dopracujeme za pomocí bramborového škrobu, jenom zlehka, tak aby se nelepila, můžeme použít, je možno obarvit část potravinářskými barvičkami, buď gelovými či práškovými, dle možností...a nebo necháme jenom bílou...ale pozor pokud děláme marcipán, tak od něj nikdy neodcházíme, ale celý ho dopracujeme, jinak se nám tam vytvoří bílé hrudky, celé zpracování mi vyšlo na deset minut.

Poznámka k receptu na Mramorová podkova s domácím marcipánem:
Piškot je lepší péct den předem, lépe se krájí, je odleželý. Tento recept na mramorový piškot jsem našla na internetu a pro své potřeby jsem si ho upravila na velikost formy, samozřejmě pokud bychom pekli jenom malý dort tak dáme poloviční dávku surovin na piškot, ale jinak výsledek stojí za to.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorová podkova s domácím marcipánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mersy
  • Datum vložení: 27.03.2013
  • Počet porcí: cca20
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na mramorový korpus: 8 vajec, 480 g mletého cukru, 2 vanilínové cukry, 300ml oleje, 200ml vroucí vody, 500g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, 3 pl. lžíce kakaa Na náplň: 2 másla ušlehané s plechovkou salka, 1 máslo ušlehané s kávovovou hmotou, 2-3 lžíce cukru domácí marcipán na potáhnutí, ozdoby, místo marcipánu můžeme ozdobit krémem a dozdobit dle fantazie.. Na domácí marcipán - 250g sušeného mléka, 500g cukru moučka, 1pol.lžíce mandlového aroma, 2 lžíce vody, 3-4 lžíce medu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorová podkova s domácím marcipánem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorová podkova s domácím marcipánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorová podkova s domácím marcipánem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist