RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Záviny, rolády mléko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Záviny, rolády mléko Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získáva

Recepty - Záviny, rolády mléko

Moučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Záviny, rolády

Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění své imunity. Kravské mléko má nižší obsah cukru (4,5 - 5 % laktózy) a vyšší obsah bílkovin (3,2 - 3,6 %), a obsahuje asi 3,5 % - 6,5 % mléčného tuku, 8,5 % - 9,0 % tukuprosté sušiny a asi 88 % vody. Jeho hlavní protein (80 %) je sýrovina (kasein), zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku. Mléko se zpracovává na mléčné výrobky jako jsou smetana, máslo, jogurt, sýr, syrovátka, laktóza, sušené mléko a mnoho jiných potravinových přísad a průmyslových produktů.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Švestkovo makový závin - recept od maminky
Švestkovo makový závin Nejdříve si nachystáme makovou náplň. Umletý mák vmícháme do vroucího mléka a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme z bílku sníh. Poté do máku zamícháme žloutek a ušlehaný sníh s cukrem. Na rozválené listové testo dáme makovou náplň a poklademe v...
Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku - recept od maminky
Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný  - pro Rebeku Polohrubou mouku si prosijeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje si nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou promísíme. Doprostřed mouky si uděláme důlek a tam po malém množství přiléváme m...
Jablečný štrůdl - recept od maminky
Jablečný štrůdl první těsto: 250g hladké mouky smícháme s celou herou, propracujeme - dáme odpočinout. Druhé těsto: 250g hladké mouky, kvásek- (mléko, droždí, cukr), lžíce octa, jedno vejce a jeden žloutek. Těsto propracujeme a smícháme s druhým. Pořádně vypracujeme do hl...
Rozkvetlý závin - recept od maminky
Rozkvetlý závin Uvařit hustý pudink (méně mléka), přidat k němu najemno nastrouhané mandle, jogurt a likér - vyšlehat v hustý krém. Listové těsto rozdělit na 3 díly - jeden ze 3/4, druhý ze zbytku a z něj odříznout kousek na vykrajované květy. Nějvětší díl těsta vyv...
Závin z pomazánkového másla - recept od maminky
Závin z pomazánkového másla Z pomazánkového másla, hery, polohrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát. Plát posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky, které jsme před strouháním oloupali. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a rozink...
Recept na Škvarkový štrúdlík
Škvarkový štrúdlík Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Potřeme oblíbenou pikantní zavařeninou, stočíme do závinu. Potřeme rozšlehaným vejcem a po...
Nejlepší recept na Kakaová roláda s karamelovým krémem
Kakaová roláda s karamelovým krémem Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozpuštěným sádlem. Pečeme v předem vyhřáté tr...
Roláda moje pistáciová a jiné - recept od maminky
Roláda moje pistáciová a jiné Ušlehat žloutky s cukry do pěny, přidávat mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalit do těsta, vylit na plech s pečícím papírem, péct tak 20 minut, můžeme vyzkoušet zda nelepí. Mírně vychladlé srolujeme do dalšího papíru na pečeni, necháme v chladu. Na...
Zatočený závin - recept od maminky
Zatočený závin Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které naplníme jablky (posypeme skořicí a cukrem) nebo tvarohem (prý je dobrá rebarbora). Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme tak na 160 stupňů asi 35 min....
Nejlepší recept na Jablečný štrůdlík
Jablečný štrůdlík Z proseté mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme alespoň 30min odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do tenkého obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fóli...
Recept na Závin z kozího jogurtu
Závin z kozího jogurtu Z jogurtu, tvarohu, mouky, vajec, soli vypracujeme těsto, pokud je tuhé, zředíme mlékem, nebo přidáme mouku. Mělo by být jako plastelína – tvárné a ohebné. Necháme odpočinout aspoň 30 minut, mezitím si očistíme a nastrouháme jablka – já je neloupu, smích...
Nejlepší recept na Štrúdl s rozinkami
Štrúdl s rozinkami Dám mouku, prášek do pečiva, cukr, heru, 1 vejce, 1 žloutek, smíchám a postupně přidávám mléko dle potřeby, těsto nesmí být tuhé. Rozpulím těsto a vyválím dvě placky, pokladu nastrouhanými jablky, posypu rozinkami a skořicovým cukrem, záleží na vás, k...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ZàVINY, ROLàDY


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist