RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Řezy čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Řezy čokoláda Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v

Recepty - Řezy čokoláda

Moučníky - Řezy - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Řezy

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 209 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Buchta ORGASMUS
Buchta ORGASMUS Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným šlehačem a přimícháme ostatní ingredience.Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu cca 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém (zase vše umixovat dohromady). Na vychladlé těsto nat...
Recept na ♥Marlenka♥
♥Marlenka♥ Nejlépe den dopředu si uvaříme salko a pudink. Smícháme sodu s octem a zamícháme. V hrnci rozpustíme máslo s medem, cukr, vejce a rozmíchanou sodu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nenabyde a nevytvoří se pěna. Odstavíme a po pár minutách přidám...
Hříšné řezy
Hříšné řezy Postup: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly - do jednoho přimícháme kakao. Z dílů vyválíme obdélníky o velikosti plechu a upečeme každý zvlášť. Upečené placky necháme odležet do druhého dne. Krém: V...
Recept na Krémová buchta s banánem
Krémová buchta s banánem Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej a rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme péct na 180°C. Po vychladnutí potřeme moučn...
Nejlepší recept na Dunajské vlny
Dunajské vlny Vajíčka vymicháme s cukrem, přidáme heru. Postupně přidáváme mouku s kakaem, práškem do pečiva a mléko. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami meruněk a upečeme. Mezitím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý ...
Balkánské řezy
Balkánské řezy Bílky s pískovým cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na džem natřeme náplň I. a potom náplň II. , necháme chvíli ztuhnou a polijeme čo...
Recept na Moc dobré řezy - orgasmus
Moc dobré řezy - orgasmus TĚSTO 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky kakaa 1 ananasový kompot( menší) rozmixovat i se šťávou KRÉM 2 pomazánková másla 1 kupovaný puding vanilkový v kelímku ( nebo u...
Recept na Luxusní ovocné řezy
Luxusní ovocné řezy Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Na vychladlý piškot naskládáme libovolné ovoce. Z mléka a cukrů uvaříme pudink. Do v...
Řezy Florida
Řezy Florida Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech vyložený peč.papírem nebo plech vymázat a vysýpat.Péct asi na 175st.Po upečení nechát vyc...
Nejlepší recept na Vynikající banánové řezy
Vynikající banánové řezy Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru a špetky soli. Pak přidáme 5 žloutků, 4 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 7 lžic polohr.mouky, 1/2 pečícího prášku a kakao, smícháme a nalejeme na vymaštěný plech. Upečeme na cca 180°C, 15-20 min. Vychladlé pot...
Nedělní moučník
Nedělní moučník Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně smícháme s bílky a s moukou a dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Pečeme na 170-...
Jablečný řez-naruby
Jablečný řez-naruby Z 1/2 litru mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme cukr s máslem a všleháme vychladlý pudink a rum. Na plech dáme pečící papír a naklademe na něj asi centimetr na hrubo nastrouhaných jablek, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, případně ...
Mexické vlny
Mexické vlny Ušleháme vejce s cukrem, vodou a olejem, poté přidáme mouku a práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Nejprve nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech světlé těsto a poté na to lžičkou různě nacákáme tmavé tě...
Oříškový bílkový chlebíček - recept od maminky
Oříškový bílkový chlebíček Formu si pečlivě vymažeme a vysypeme moukou. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu,a po částech zašleháme oba druhy cukru,mouku si promícháme s ořechy a pomalu s rozpuštěným(vychladlým) máslem vmícháme do sněhu.Nakonec přidáme dle chuti plátkové mandle a na ...
Výborné jahodové řezy
Výborné jahodové řezy Smícháme žloutky, cukr, olej, vodu, pol. mouku, prášek do pečiva a sníh s bílků. Upečeme plát. Jahody rozmačkáme, zahřejeme mírně na kaši, přidáme trochu cukru, 2 vanilkové pudinky. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Natřeme na plát a polijeme čokol...
Nejlepší recept na Černouškovy řezy
Černouškovy řezy Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na vel...
Nejlepší recept na Jablečno-karamelové řezy
Jablečno-karamelové řezy Ze všech surovin, kromě kakaa, si v robotu nebo míse připravíme vláčné těsto. To pak rozdělíme na 2 díly, 1 necháme světlý, druhý obarvíme kakaem. Odložíme, ale ne do chladna a připravíme si náplň. Omytá jablka vykrájíme a na hrubém struhadle nastrouh...
Recept na Jogurtová buchta "straciatella"
Jogurtová buchta Smícháme si vejce, mléko, olej a jogurty, postupně přidáváme cukr,vanilku, mouku s práškem do pečiva. Nakonec nastrouháme čokoládu a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Nazdobíme ovocem a pečeme při 180°C asi 1 hodinku. Vychladlé posypeme moučkovým cukre...
Ananasové potěšení - recept od maminky
Ananasové potěšení Uděláme si těsto ze surovin-mouka+cukr+vejce+soda+ananasový kompot i se šťávou+oříšky nasekané nadrobno, nebo nastrouhané. Všechno smícháme, dáme na plech s pečícím papírem, těsto na něj vylijeme a dáme péct na 180°C, tak 20-30 minut. Náplň si udělám...
Ovocné řezy s tvarohem
Ovocné řezy s tvarohem Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme teplú vodu, postupne múku s práškom do pečiva a pomaly vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Hotové potrieme ovocnou plnkou, necháme stuhnúť. Na vychladnutý koláč natrieme tvarohovú plnku....
1 | | ...
Nalezeno: 209 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ŘEZY

 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist