RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Ostatní čokoláda Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má půvo

Recepty - Ostatní čokoláda

Moučníky - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Ostatní

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 40 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Rychlý francouzský krémeš
Rychlý  francouzský  krémeš Prvé si rozvaľkáme lístkové cesto a dáme piecť na opaku plechu do rúry na 180 st do hneda /nezabudnine popichať/. Potom si rozpustíme várovú čokoládu a ceru a ponamáčame BBkeksy do nej, rozpustíme si aj bielu a do stredu BBkeksu z nej kvapneme a špilkou rozťah...
Nejlepší recept na Hrnkový koláč z cukety
Hrnkový koláč z cukety Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Ale pozor, cuketa pouští vodu! Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme pozvolna v předehřáté troubě cca na 150° 30 min. Upeče...
Recept na Řezy s kandovaným ovocem
Řezy s kandovaným ovocem 1. zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na peč. papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150st. do růžova) 2. vychladlé potřeme marmeládou 3. navršíme doprostř...
Dortová lízátka - recept od maminky
Dortová lízátka Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Cesto dáme na vymastený plech a pečieme pri 175°C cca 15 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus rozmrvíme nadrobno. Pridáme džem a dobre premiesime. Musíme dostať modelovaciu zmes. Zo zmesi tva...
Rohlíčky s Nutelou
Rohlíčky s Nutelou Těsto rozválíme do tvaru kruhu a rozkrájíme na trojúhelníkové výseče. Každou potřeme Nutelou a od širšího kraje srolujeme do tvaru rohlíčku. Konce trochu smáčkneme, dáme na plech , potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme. Po pečení konce rohlíčků nam...
Brumíci - recept od maminky
Brumíci Všechno smícháme dohromady. Vymažeme formu na brumíky, pečeme na 180°C. Pokud chcete, aby vám čokoláda nevytekla, nalijte trochu těsta do medvídka, dejte na chvíli péct. Potom vyndejte, dejte kousek čokolády, zalijte tu čokoládu trochou těsta a dejte dopéct. ...
Mini sladké Hamburgery
Mini sladké Hamburgery Nakrájíme si banán na kolečka a mandarinku či pomeranč na měsíčky ty nakrájíme na malé kousky. Kolečko banánu vložíme mezi dva piškoty, pak navrch piškotu nastříkáme malou vrstvu šlehačky a do šlehačky zaboříme kousek mandarinky či pomeranče a nakonec...
Nejlepší recept na Banánový chlebíček II
Banánový chlebíček II Hranatou chlebíčkovou formu vymazat lehce (mašlovačkou) rozpuštěným máslem, vyložit pečicím papírem. Předehřát troubu na cca 180°C. Sypké suroviny promíchat ve větší míse. V druhé míse rozmačkat vidličkou banány a prošlehat (vidličkou) se zbylými su...
Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi
Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi 1/ Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. 2/ Oddělíme bílky od žloutků. 3/ Mouku smícháme se sodou. 4/ Žloutky ve šlehači vyšleháme s cukrem, olejem , vodou a rumovou trestí do pěnové konzi...
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou - recept od maminky
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě PL polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme. Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omyt...
"Mlsný tvarožník"
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou, smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků...
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Biskupský beránek - opravdový biskupák Žloutky, máslo a cukr moučku utřít mixerem, bílky a cukr vyšlehat na tuhý sníh. Směs ovoce smícháme s moukou a práškem do pečiva, postupně vmíchávat do směsi ze žloutků, cukru a másla, potom přidat sníh s cukrem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané for...
Nejlepší recept na Pistáciový koláč
Pistáciový koláč Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme a vmačkáme tak, aby nám vznikly okraje asi 1,5 cm vysoké. Smícháme všechny přísady na ...
Nejlepší recept na Ořechovo jablečný srnčí hřbet
Ořechovo jablečný srnčí hřbet Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama. Jablka nastrouháme,přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši. Do formy srnčího hřbetu dáme 2/3 těsta - na to dáme jablečno ořechovou kaši a zbytkem t...
Nejlepší recept na Linecký koláč s hruškami a čokoládou
Linecký koláč s hruškami a čokoládou Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12ti sušenkami, na to rozložíme nakrájené hrušky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhědly. Povrch ...
Rychlá kokosová buchta na plech
Rychlá kokosová buchta na plech Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko a olej, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a pomerančovou kůrou. Nakonec přidáme kokos. Těsto vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě. Čas pečení závi...
Mamince k svátku
Mamince k svátku Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C. Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml.cukrem a papír na kterém se pekl o...
Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem - recept od maminky
Netradiční   závin s čokoládou, marcipánem a ovocem Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošlu soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme větší obdélníky. Každý obdélníkový plát posypeme nejdřív...
Nejlepší recept na Jogurtovo jablečný moučník
Jogurtovo jablečný moučník Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme jogurt, vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na plech. Na plátky nakrájená jablka poklademe na těsto. Uděláme si posýpku a přidáme do ní hrs...
Biskupský chlebíček II
Biskupský chlebíček  II Oddělíme bílky a žloutky. V míse utřeme žloutky, cukr, máslo, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh, ovoce, ořechy a čokoládu. Těsto přendáme do srnčího hřbetu a pečeme na 170°C cca 40 minut. Teplota i čas jsou orientační...
Nalezeno: 40 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ

 → Perníky
 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist