RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní jahody

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní jahody Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými

Recepty - Ostatní jahody

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní

Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Čokoládová maxipusa
Čokoládová maxipusa Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škobem a vanilkou. Sníh musí být tak ušlehaný, že tvoří špičky, které nemění tvar. Čá...
Jablečnojahodové košíčky
Jablečnojahodové košíčky Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, dáme do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr (podle chuti), vodu a dusíme do změknutí. Pak přilijeme v trošce vody rozmíchaný puding, cca 3 minuty necháme provařit a jablečnou dřeň ...
Valentýnská ovocná srdíčka
Valentýnská ovocná srdíčka Těsto: Vyšleháme z bílků tuhý sníh, přišleháme cukr. Poté vmícháme žloutky a mouku. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané kulaté formě při 180 °C asi 25 min. Krém: Z mléka odlijeme asi 100 ml, ve kterém rozmícháme prášek. Poté do zbytku mléka d...
Recept na Sladké potěšení
Sladké potěšení V mlieku uvaríme hustý puding a osladíme ho. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžnikmi asi 10 x 5 cm. Vrch raielkom poznačíme do mriežky tak, aby sme odbdĺžniky neprerezali. Potrieme rožšľahaným vajíčkom a upečieme. ...
Zmrzlinová bomba
Zmrzlinová bomba Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované ovoce) s jahodami (klidně broskve nebo zase libovolné ovoce) a naaranžujeme jahody, nebo klidně p...
Tvarohové Růženky
Tvarohové Růženky Nejprve bílky oddělíme od žloutků. Poté žloutky utřeme s moučkovým cukrem a Herou(máslem). Do této směsi zašleháme tvaroh a dále mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky ušleháme na tuhý sníh a lehce je vmícháme do naší směsi - těsta. Asi tak 1/3 ...
Nejlepší recept na Jahody s galaretkou
Jahody s galaretkou Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500 ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Do pohárků naskladáme čerstvé jahody a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Skvělé chutna se šleh...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist