RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Moje pirohy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Moje pirohy, recepty Moje pirohy, Moje, pirohy


Recept na Moje pirohy

Recept na Moje pirohy je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Moje pirohy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 g hladkej múky + 300 g polohrubej múky 20 g droždia 1 kl cukru cca 350 ml mlieka 60 g masla 2 KL soľ 400 g bravčového mletého mäsa olej - alebo masť menšia cibuľa soľ 1 strúčik cesnaku čierne korenie majoránka, príp. iné korenie 2 KL smotany trochu múky a trochu vody 2 vajcia na potretie príp. strúhaný syr na posyp.

Moje pirohy
Zvětšit obrázek

Recept na Moje pirohy

Recept na Moje pirohy:
Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Potom s ním vymiesime cesto z múky, soli, zmäknutého masla. Mlieka toľko, aby sme dostali cesto pružné cesto, niekto má rád tuhšie, iný mäkšie cesto. Necháme vykysnúť - kým zhruba nezväčší dvojnásobne objem. Kým cesto kysne, pripravíme náplň: Speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, opekáme, varechou oddeľujeme, kým mäso nezbledne. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a koreniny podľa svojej chuti. Asi 1 PL múky zmiešame s trochou vody - menej ako 100 ml, vlejeme k mäsu, premiešame, trochu sa to zahustí. Nakoniec pridáme, nemusí byť - trochu kyslej smotany - asi 2 PL. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, pokrájame na štvorce, kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, rozložíme náplň. Preložíme do trojuholníka, pritisneme vidličkou kraje. Ukladáme na plech - peč. papier. Potrieme vajíčkom, ak máme - posypeme syrom. Necháme cca 10 - 15 min stáť a dáme do rúry, pečieme asi 15 min.

Poznámka k receptu na Moje pirohy:
Obľúbené jedlo mojich detí, nosili si ich do školy i na výlety. Hodí sa aj ako pohostenie pre návštevy. Je možné tieto pirohy aj vysmážať, ale ja sa vymážaniu vyhýbam. S náplňou môžeme experimentovať - mám odskúšané aj s hubovou, ale výborná je z kyslej kapusty - cibuľa, slanina - osmažiť. A to by už asi boli úplne iné recepty.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje pirohy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: magdalenka
  • Datum vložení: 18.12.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 300 g hladkej múky + 300 g polohrubej múky 20 g droždia 1 kl cukru cca 350 ml mlieka 60 g masla 2 KL soľ 400 g bravčového mletého mäsa olej - alebo masť menšia cibuľa soľ 1 strúčik cesnaku čierne korenie majoránka, príp. iné korenie 2 KL smotany trochu múky a trochu vody 2 vajcia na potretie príp. strúhaný syr na posyp
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje pirohy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje pirohy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje pirohy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist