RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso špagety

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso špagety

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Špagety jsou italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu. Špagety jsou italské národní jídlo. Jsou běžně k dostání v prodejnách potravin, kde se prodávají v baleních o váze přibližně 500 g. Připravují se vařením v osolené vodě, doba varu se pohybuje od 5 až 10 minut v závislosti na druhu. Špaget se též někdy využívá k jiným účelům, například se pořádají soutěže ve stavění mostů ze špaget (nevařených). Špagety je možno vytvořit i doma a to smícháním jednoho žloutku s cca 90 g hrubé mouky a špetkou soli. vyválet na sílu 1 – 2 mm a nechat uschnout, poté nakrájet nožem nebo strojkem. Stejným způsobem je možné udělat i lasagne. Známé boloňské špagety ve skutečnosti v Bologni a v Itálii neexistují: jsou výmyslem komerční světové kuchyně: originální italské špagety se jí na způsob alla carbonara (s vajíčky a slaninou) nebo s rajčatovou omáčkou, nebo aglio, olio e peperoncino (česnekem, olivovým olejem a pálivou paprikou).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Nejlepší recept na Špagety s mletým masem
Špagety s mletým masem Mleté maso orestujeme se sladkou paprikou, přidáme kečup, vodu a koření. Podusíme. Ke konci přidáme česnek. Špagety vaříme dle návodu. Pak vše smícháme....
Nejlepší recept na Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem Nejprve si uděláme omáčku- mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce ...
Recept na Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety Osmažíme cibuli, na to dáme mleté maso, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme sůl, pepř, kmín, 1/2 masoxu a vše restujeme. Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak + kečup, můžeme přidat česnek. Můžeme přidat rajče a zelenou papriku (nemusí být.)Posypat ...
Pikantní mleté maso na špagety
Pikantní mleté maso na špagety Mleté maso si dáme do misky přidáme sůl, chilli papričku, feferonkový krém, koření a nakrájenou cuketu. Vše řádně promícháme. Nakrájené žampiony si podusíme na troše oleje. Žampiony vyndáme na pánev dáme zbytek oleje a orestujemi si cibulku, přidáme ...
Špagety s domácí omáčkou
Špagety s domácí omáčkou Do hluboké pánve dáme na trošku olivového oleje, cibuli si nasekame nadrobno a vhodime do pánve, opražíme, poté vložíme mletého maso a prolisované stroužky česneku, pražíme dokud nám maso trošku nezhnědne a nerozpadne se. Pak vlijeme protlaky, vsypeme suše...
Masové koule na bylinkách - recept od maminky
Masové koule na bylinkách Na masové koule smíchejte všechny ingredience a řádné promíchejte. Vytvarujte koule - jde to pěkně, když si ruce namočíte do vody. Aby držely lépe tvar při smažení, můžete je lehce obalit v mouce. Usmažte je zvolna na oleji a udržujte v teple. Připravte si ...
Nejlepší recept na Boloňské špagety
Boloňské špagety Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme hovězí maso. Za občasného míchání restujeme maso 8-10 minut. Přidáme krájená rajčata a protlak a dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 15 min...
Omacka na spagety
Omacka na spagety Na oleji orestujeme mleté maso, které pomoučíme a osolíme, přidáme k němu pórek. Restujeme další 3 minutky. Přidáme protlak a přilejeme vodu. Ještě dalších 10-15 minut dusíme pod pokličkou. Podáváme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem....
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist