|
Recepty -
Mleté maso šlehačkaMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Šlehačka je krém ze smetanz, který byl ušlehán například metlou, šlehačem nebo expanzí plynu. Smetanu obsahující alespoň 30 % tuku však lze smísit se vzduchem. Vzniklá koloidní pěna má zhruba dvojnásobný objem oproti původní surovině, bublinky vzduchu jsou zachyceny do sítě kapiček tuku. Pokud však šlehání pokračuje, kapičky tuku se spojují dohromady až vytvoří máslo. Do šlehačky se někdy přidává moučkový cukr, který ji zahustí a sníží riziko přešlehání. Podobný účinek má tzv. ztužovač šlehačky, což je směs cukru a modifikovaného škrobu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů | |
Plněná sekaná z bůčku |
|
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí. Alobal potřeme tukem,zabalíme do něj sekanou a dáme péct.Podlévám vodou, peču h...
|
|
|
Recept na Masová mozaika |
|
Mleté maso si připravíme do mísy a přidáme do něj na menší kousky nakrájené kuřecí, slaninu. Pak si v misce rozmícháme 1 tekutou šlehačku s maizenou, vajíčky, vším kořením, vše řádně s masem prohněteme. Tuto směs necháme do druhého dne v chladu odl...
|
|
|
Nejlepší recept na Omáčka na špagety |
|
Maso osolíme,opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme papriku, rajče a žampiony(i se štávou), posypeme špetkou bazalky, dle potřeby ještě podlijeme vodou a necháme dusit. Po chvilce (5-10 minut) přidáme protlak/kečup, zamícháme a ještě podusíme. Nakonec vlijem...
|
|
|
Recept na Mleté maso v kabátku |
|
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Mleté maso smícháme s kořením a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky a balíme do zvolené uzeniny. Já měl šunku, anglickou slaninu a bůčkovou roládu. Na trošičku pomaštěné dno zapékací mísy skládá...
|
|
|
Jemná roláda z mletého masa |
|
Mleté maso okořeníme, zalijeme šlehačkou, promícháme a necháme alespoň hodinku rozležet v lednici. Poté si namočíme vlažnou vodou větší igelitový sáček nebo potravinovou fólii a rozprostřeme na ni masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe šunku, dál...
|
|
|
Nejlepší recept na Masová variace se sýrem na zelenině |
|
Šunku, čabajku a sýr umeleme v mlýnku s jemnou deskou(šajbou), kdo nemá, umele 2x se standardní deskou. Přidáme vajíčko, pepř, podle potřeby víno, zpracujeme v lehce tvarovatelnou hmotu, do které postupně balíme hranolky uzeného sýru. Do placiček, vytvořený...
|
|
|
Zapékané mleté maso se zeleninou - recept od maminky |
|
Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka (i plátky),porek po očištění také na plátky a dáme je spařit jen do křupava. V pánvi zpěníme cibulku,rozvoníme česnek, nato rozestřeme mleté maso, které osolíme a opepříme, vmícháme papriku...
|
|
|
Recept na Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce |
|
Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátkem kladenské pečeně. Pekáč lehce vymažeme olivovým olejem a nasklád...
|
|
|
Recept na Plněná pečená rajčata |
|
Smícháme mleté maso se solí, pepřem, cibulí a jedním vajíčkem. U poloviny rajčat seřízneme vršky, vydlabeme naplníme směsí masa a dáme do pekáčku na trohu oleje a pečeme v troubě asi půl hodiny. Mezitím rozvaříme zbylá rajčata, propasírujeme, zahust...
|
|
|
|
Zapečený těstovinový mazec |
|
Podle návodu si uvaříme těstoviny. Než se těstoviny uvaří připravíme si omáčku. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme ji. Pak přidáme mleté masoa zase osmahneme. Poté přidáme všechno koření a chvíli mícháme. Slijeme přebytečný tuk a přidáme obě ...
|
|
| |
| Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|