RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso pórek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso pórek

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Pórek je druh zeleniny z čeledi amarylkovitých. Z botanického hlediska patří do rodu česnek. Pórek je široce užívaný do polévek, omáček, nebo se krájí na chleba, neměl by chybět ani v rybích polévkách a jako přísada při vaření ryb a krabů, ale také vepřového ovaru a jehněčího masa. Římané připravovali z mladého póru i salát. Obsahuje vitamíny, např. provitamin A, Thiamin, B, C - obsahuje ve 100 g pórku 15 mg, E, karoten a minerální látky, např. draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, selen. V Anglii a Americe je považován za zeleninu, zatímco v Evropě a zejména ve Francii je řazen i jako koření.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Recept na Rychlorolky ze šlehané sekané
Rychlorolky ze šlehané sekané Sekanou si rozdělíme na počet porcí. Na potravinářskou fólii si sekanou rozprostřeme na plát, poklademe ingrediencemi ( viz . foto) a pomocí fólie pevně stočíme. Poté bez fólie přeneseme na pomaštěný alobal a taktéž pevně zabalíme. Vložíme do pekáčku s...
Masové kuličky na zelenině a žampiónech v troubě pečené - recept od maminky
Masové kuličky na zelenině a žampiónech v troubě pečené Jako první si připravíme zeleninu.Všechnu nakrájíme na nudličky,dáme do mísy a přidáme koření a olej a vše nejlépe rukou promícháme.Poté dáme do pekáče a dáme stranou a půjdeme přpravovat masové kuličky.Takže do mísy dáme mleté maso, vajíčko,hořč...
Nejlepší recept na Plněná barevná roláda z mletého masa
Plněná barevná roláda z mletého masa Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr,promícháme a necháme přes noc proležet. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus alobalu obdlélníkového tvaru. Rovnoměrně na ni rozložíme plát z mletého masa, který p...
Recept na Zapékanky
Zapékanky Mleté maso opékáme na trošce oleje tak dlouho, až se od sebe začne oddělovat. Přilijeme boloňskou omáčku, zcezené lečo, kečup a asi 10 minut provaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Bagetky přepůlíme, každou půlku ještě podélně rozřízneme a ...
Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme. Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Pro...
Nejlepší recept na Papriky"co lednice dala"
Papriky Cibuli, špek, okurky, mozarellu a bazalku nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek. Dovnitř vložíme šunku, na kolečka nakrájený pórek. Ze směsi masa uděláme kuličky. Do každé...
Recept na Bábovka s houbami
Bábovka s houbami Nadrobno pokrájené cibule osmažíme dorůžova na sádle na pánvi, přidáme sušené hříbky (minimálně tři plné hrsti), drcený kmín a česnekovou sůl a prosmažíme, aby houby změkly, podlijeme trošku vodou a opět vydusíme na tuk. Z vaječných bílků vyšle...
Masová dobrota se smetanovými brambory - recept od maminky
Masová dobrota se smetanovými brambory Z ingrediencí na placičky vytvarujeme placičky. :-) Dáme smažit na olej jako klasické karbenátky, po posledním otočení posypeme jednu stranu sýrem, dopečeme a vyndáme z pánve. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, naklademe na vymazaný pekáč a posolíme, ...
Zapékané pórkové rolky - recept od maminky
Zapékané pórkové rolky Pórek si nařežeme na zhruba 10cm špalíky, na jedné straně je nařízneme a 3 nebo 4 nejdelší plátky opatrně sundáme. Poklademe je plátkem sýra a válečkem ze směsi mletého masa, koření a drobně nakrájeného středu pórku. Zavineme a pokud nám závitek nedr...
Mleté maso v pórku
Mleté maso v pórku Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka rozkrájená na čtvrtky a úplně poslední přidáme fazole, které jsme propláchli ve st...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist