RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami), recepty Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami), Mie, Goreng, udang, (Fried,


Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami)

Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami) je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 cibule, nakrájené, 4 stroužky česneku, mleté, 3 lžíce ústřicové omáčky, 3 lžíce zelené kari pasty (podle potřeby míň nebo víc), 300g krevet, asijské noodles, kuřecí vývar, 100g fazolových lusků, 1/2 červené papriky na zdobení, olej.

Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami)
Zvětšit obrázek

Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami)

Recept na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami):
Toto je základní recept. Můžete improvizovat a přidávat různé ingredience dle vašeho gusta. Olej zahřejeme ve wok pánvi a přidáme cibuli a česnek. Lehce opražíme. Přidáme ústřicovou omáčkou, a karipastu. Když vše začne vonět přidáme krevety a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a přidáme nudle a fazolové lusky. Smažíme dokud se neodpaří všechna kapalina a odstavíme z plotny. Zdobíme s červenou paprikou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami):
Podle Wikipedie je mie goreng (Smažené nudle) pokrmem běžným v Indonésii, Malajsii a Singapuru. Toto jídlo je v Indonésii všudypřítomné a můžete je nalézt po celé zemi. Prodávájí jej ve všech stáncích a restauracích. Společně s mie goreng se prodává i nasi goreng (smažená rýže). Je běžně k dostání na stáncích mamak v Singapuru a Malajsii a bývá často velmi kořeněné. Základní surovinou jsou nudle smažené s česnekem, cibulí nebo šalotkou, smažené krevety, kuře, plátky bakso (karbanátky), nebo hovězí maso. Dále chilli, čínské zelí, kapusta, rajčata, vejce a okurka). Variant indonéského Mie goreng bývá obvykle více. Mie goreng obvykle obsahuje kuře, ale mie Goreng sapi obsahuje hovězí maso, v mie Goreng kambing se používá kozí nebo skopové maso,v mie Goreng udang se užívá krevet, směsi ryb či chobotnice. Malajsie je volená federativní konstituční monarchie v jihovýchodní Asii. Jejími sousedy jsou Indonésie, Brunej, Singapur a Thajsko. Od Filipín ji oddělují dva úzké průlivy a Suluské moře mezi nimi. Nejstarší obyvatelé přišli roku 300 př. n. l. z jižní Číny. Do konce 1. století vytvořili prosperující obchodní společnost, která byla ve spojení s Indií i Čínou. Roku 1509 byla Malaka dobyta Portugalci, čímž začala evropská nadvláda nad zemí. Brzy se stala centrem výnosného obchodu s kořením. Roku 1614 byli vystřídáni Nizozemci, kteří v zemi zůstali na 200 let. S Nizozemci začal upadat obchod s kořením. V 17. století byl poloostrov sjednocen. Roku 1795 Britové získali Malaku a roku 1819 přístav Singapur. Roku 1824 převzali nad celou Malajsií správu Britové. Za druhé světové války byla okupována Japonci. Po válce začíná malajská válka za nezávislost a sjednocení. Na poloostrově vznikla Malajská komunistická strana, která pod vedením komunistické Číny bojovala s Brity. Reakci na nástup komunistů na poloostrově vznikla antikomunistická a antikoloniální koalice, která komunisty porazila a ve volbách v roce 1955 získala většinu. Roku 1957 dosáhla nezávislosti. Roku 1963 byly připojeny ostrovní státy Sarawak a Sabah na Borneu. Roku 1965 opustil federaci ostrov Singapur a prohlásil se nezávislým městským státem, čímž získala Malajsie dnešní hranice. Malajsie je členem OSN a Commonwealthu. Pevninská část státu je hornatá. Pohoří se směrem na jih snižují. Na jihu země převládají nížiny. Ostrovní Malajsie má bažinaté pobřeží a ve vnitrozemí vysoké hory. Podnebí je rovníkové s vysokými teplotami a vysokou vlhkostí po celý rok. Monzuny přinášejí každý rok hojné srážky. Horské oblasti jsou pokryty tropickým pralesem. Mezi nejvzácnější živočichy patří orangutan, tygr či nosorožec. Malajské přísloví Strom neodepře svůj stín ani tomu, kdo ho přichází porazit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 18.04.2013
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 2 cibule, nakrájené, 4 stroužky česneku, mleté, 3 lžíce ústřicové omáčky, 3 lžíce zelené kari pasty (podle potřeby míň nebo víc), 300g krevet, asijské noodles, kuřecí vývar, 100g fazolových lusků, 1/2 červené papriky na zdobení, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mie goreng udang (fried noodles with shrimps) (smažené nudle s krevetami), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mie Goreng udang (Fried Noodles with shrimps) (Smažené nudle s krevetami)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist