RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Míchaný kompot

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Míchaný kompot, recepty Míchaný kompot, Míchaný, kompot


Recept na Míchaný kompot

Recept na Míchaný kompot je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Míchaný kompot budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
natrhané a odšťopkované drobné ovoce (můžou být i maliny, ostružiny atd.), na 1l vody - 500g cukru.

Míchaný kompot
Zvětšit obrázek

Recept na Míchaný kompot

Recept na Míchaný kompot:
Drobné ovoce očistíme od "bubáků" a šťopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně umytých a vysušených skleniček. Mezi tím si už nachystáme sladký nálev: do 1l vody si rozpustíme 500g cukru a svaříme. Naplněné skleničky zalijeme sladkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme (nejlépe v horkovzdušné troubě). Já plnila do skleniček od přesnídávky, takže jsem zavařovala 8 minut v horkovzdušné troubě se spuštěným horkým vzduchem. Po vytažení skleničky obrátíme do druhého dne víčkem dolů.

Poznámka k receptu na Míchaný kompot:
Majdula:Ahoj, já už 40 let zavařuji v normálně umytých sklenicích jen čistou vodou nebo teď asi 3 roky v myčce. Ovoce musí být umyté nejlépe v několika vodách přendáváním z mísy do mísy. A pak dělám většinou a jsou nejlepší míchané kompoty. Letos jsem koupila v supermarketech nejlevnější broskve nebo nektarinky (už teď stojí 19,90 Kč). Do sklenice nakrájím na dno nejprve několik měsíčků broskví, na to nasypu angrešty, černý i červený rybíz, třešně, višně. Později v létě dávám na dno na kousky nakrájené hrušky, protože jsou tvrdší než další ovoce, pak zase broskve, půlky zelených rynglí, půlky švestek, žluté špendlíky, ostružiny nebo pár kuliček černé aronie (kvůli zabarvení). Do každé sklenice (0,7 litrů) nasypu 4 - 5 polévkových lžic cukru a zaliji vodou asi 2 cm pod okraj, aby bylo ovoce skoro zalité. Zavíčkuji - poslední dobou jsou nejlepší šroubovací víčka, protože jsou ze silnějšího plechu než ta zamačkávací a lépe drží. Sklenice narovnám do normálního vysokého hrnce, na dno dám starou utěrku nebo nějaký hadr, zaleji vodou nejméně do poloviny sklenic (nesmí být potopené) a na vařiči zavařuji tak, že od bodu varu ztlumím vařič a stopnu si asi 10 minut. Může to být hotové dřív, proto zkusím povytáhnout sklenici a kontroluji ovoce podle barvy. Zelené zežloutne, tmavě červené zrůžoví a tak trochu popraská, třeba okurky krásně postupně od spodu světlají z tmavě zelené až po světle zelenou. Pak to hned vytáhnu - nejlépe na dřevěné prkénko nebo na nějaký hadr a nechám zchladnout. Pokud zůstane na dně nerozpuštěný cukr, můžeš je na pár hodin obracet, až se rozpustí, ale není to potřeba - cukr totiž ten kompot nesteriluje, dělám některé kompoty úplně bez cukru jen zalité vodou a také se nekazí. Bez cukru mám vyzkoušené zelené ryngle, švestky, ostružiny, meruňky - ty jsou strašně kyselé. Takto zavařuji už asi 40 let a zkazí se mi tak 1 zavařenina z 50, a zavařuji asi 200 zavařenin "sedmiček" a asi 50 menších skleniček džemů. Zkus to také, kdybys potřebovala jakoukoliv radu, klidně se ozvi. Přeji ti hodně úspěchů - Maruškam.suhajova.m@gmail.com

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Míchaný kompot, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jitule (Jitka)
  • Datum vložení: 30.06.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: natrhané a odšťopkované drobné ovoce (můžou být i maliny, ostružiny atd.), na 1l vody - 500g cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na míchaný kompot, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Míchaný kompot - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Míchaný kompot

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist