RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Meltík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Meltík, recepty Meltík, Meltík


Recept na Meltík

Recept na Meltík je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Meltík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 L-vejce 120g fruktosy 75g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 2 lžíce oleje 1 lžíce bio kakaa 80g celozrnné pšeničné mouky 80g chlebové pšeničné mouky 500g bílého jogurtu 125g tvarohu 2 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“) rakytníková marmeláda 1 sáček Melty 1/4 lžičky agaru.

Meltík
Zvětšit obrázek

Recept na Meltík

Recept na Meltík:
Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod vykapat syrovátku. Druhý den ,,suchý“ jogurt vyšleháme s tvarohem a lžící vanilkové fruktosy (pokud nemusíte hlídat tuky, můžete přidat pár lžiček rostlinné šlehačky). Dáme do dózy a uložíme prozatím do lednice. Předehřejeme si troubu na 175°C, formu si vymažeme a vysypeme. Z bílků, 4 lžic ledové vody a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse si vyšleháme do pěny žloutky, 4 lžíce horké vody, olej, mléko a fruktosu. Poté přidáme prosetou mouku a kakaový prášek. Opatrně těsto zabalíme do bílků, dáme do formy a pečeme zhruba 25-30min. Pokud máte strach z nadýchanosti těsta, můžete použít lžičku bio kypřícího prášku. Korpus opatrně vyndáme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Sáček melty zalijeme 100ml vařící vody a necháme louhovat. Poté sáček vyhodíme a necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme, namažeme rakytníkovou marmeládou, pokapeme obě poloviny meltou, potřeme krémem a slepíme. Zbytek krému použijeme navrch. Zbytek melty smícháme s agarem, přivedeme k varu a nedbale polijeme celou buchtu. Dezert je nejlepší odležený alespoň 3hod v lednici.

Poznámka k receptu na Meltík:
http://dlabemezdrave.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Meltík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
  • Datum vložení: 04.04.2013
  • Počet porcí: 1 plech (24x24cm)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: 3 L-vejce 120g fruktosy 75g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj) 2 lžíce oleje 1 lžíce bio kakaa 80g celozrnné pšeničné mouky 80g chlebové pšeničné mouky 500g bílého jogurtu 125g tvarohu 2 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“) rakytníková marmeláda 1 sáček Melty 1/4 lžičky agaru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na meltík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Meltík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Meltík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist