RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!, recepty Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!, Medový, moučník, jménem, Zázrak:, Je, tomu, opravdu, tak!


Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!

Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžička sody, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 450 g hladké mouky; krém: 375 g másla, 250 ml vody, 1 vanilkový pudink, 150 g moučkového cukru; rybízová marmeláda; poleva: 100 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého tuku.

Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Zvětšit obrázek

Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!

Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!:
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači s téměř vroucím rozvarem z másla, cukru, sody, medu, mléka a vajec. Tekutinu je přitom třeba nechat za stálého míchání provařit, dokud nezačne u dna karamelizovat. Jako kterékoli jiné medové těsto má i toto své klady a zápory. Především platí, že je třeba je co možná nejrychleji po vyhnětení rozválet do podoby plátů. Jinak ztuhne a další práce s ním bude obtížná, ba téměř nemožná. A po upečení získáte pláty, jež jsou obdobně jako medové perníčky tvrdé a vyžadují odležení v chladu, kde zvlhnou a zvláční. Toto odležení ještě urychlí náplň v podobě pikantního ovocného džemu a krému. Autorka pracuje s máslovým nastaveným pudinkem, když ale přídavek pudinku vynecháte, budou výsledné řezy ještě trvanlivější. V kastrůlku svařte za stálého míchání máslo s cukrem, sodou, medem, mlékem a celým vejcem. Směs provařte, mírně zkaramelizuje, vroucí nalijte na mouku a vše zpracujte v robotu do podoby těsta. Je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka a opět vše propracujte. Z těsta vypracujte 3 stejně velké pláty, jež upečete na plechu s papírem v troubě vyhřáté na 150 oC dozlatova. Než zchladnou, připravte krém: Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání pudink svařte a provařte. Zchladlý pod folií zašlehejte do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla. Jeden plát potřete džemem, krémem a náplně přiklopte druhým plátem. Postup opakujte i v případě třetího plátu; docela nahoře bude krém. V chladu ztuhlý moučník polijte čoko polevou, jejíž základ tvoří rozehřátá čokoláda vymíchaná se ztuženým tukem. Opět vše uložte v chladu, aby se buchta rozležela a zvláčněla. Teprve potom ji rozdělte na řezy. Náš tip: Rychle vyhnětené medové těsto co možná nejdříve zpracujte do podoby 3 plátů. Jakmile zchladne, začne tuhnout a špatně se pak rozvaluje. Bochánky proto ukládejte v teple přiklopené kastrolem, případně je rozvalujte na plechu s papírem nahřátým v teplé troubě. Autorkou receptu je Soňa Frydrychová.

Poznámka k receptu na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!:
Fotonávod krok za krokem najdete zde: http://www.hobbymanie.tv/clanek/medovy-moucnik-jme...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frejka55
  • Datum vložení: 09.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: 50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžička sody, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 450 g hladké mouky; krém: 375 g másla, 250 ml vody, 1 vanilkový pudink, 150 g moučkového cukru; rybízová marmeláda; poleva: 100 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého tuku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medový moučník jménem zázrak: je tomu opravdu tak!, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist