RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medovník od Sebeny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medovník od Sebeny, recepty Medovník od Sebeny, Medovník, od, Sebeny


Recept na Medovník od Sebeny

Recept na Medovník od Sebeny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy. K přípravě Medovník od Sebeny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 200g cukru krupice, 200g másla, 5 lžic medu, 5 lžic plnotučného méka, 500g hladké mouky, 1 vejce, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce rumu, 1 lžice kakaa Krém: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (předem vařit 2 hodiny, aby dostatečně vychladla) 250g másla, vlašské ořechy 50g (můžete i víc jak kdo má rád) Sirup na potření: 1dl rumu, 1dl horké vody, 5 lžic cukru krupice Dále ještě budeme potřebovat cca 50g vlašských ořechu do posypu.

Medovník od Sebeny
Zvětšit obrázek

Recept na Medovník od Sebeny

Recept na Medovník od Sebeny:
Těsto: Ve vodni lázní rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko, rum a vejce důkladně prošleháme metličkou nebo ručním šlehačem, dokud se cukr zcela nerozpusti. V míse si připravíme mouku kypřicí práček a kakao, promícháme a zalejeme tekutou částí těsta. Mícháme vařečkou dokud se těsto zcela nepromísí, přikryjeme fólii a necháme odpočinout cca 1 hodinu. Krém: Příprava krému je jednoduchá, máslo ušleháme s vychladlým kondenzovaným mlékem do hladkého krému. Umleté ořechy můžete buď to zamíchát do krému a nebo pak sypat na krém (tak to dělám já) Příprava sirupu: vodu, rum a cukr mícháme tak douho až se cukr úplně rozpustí. Těsto si rozdělíme na pět stejných části (pokud by jsme chtěli udělat dva menší medovníky tak těsto rozdělíme na deset částí. Na pečícím papíru vyválíme přes igelitový sáček každou část zvlášť na cca 3mm, kruhy jsem vykrajovala pomoci pokličky od hrnce. Odkrojky z těsta upečeme nakonec jako jednotnou placku kterou pak nastrouháme na promazaný medovník. Pečeme při 180 °C cca 5 minut. Po vychladnutí sundáme placky z papíru. První placku potřeme sirupem jen z vrchni částí, pak placku potřeme krémem a posypeme ořechy, další placky natíráme sirupem z obou stran a postup opakujeme. Když máme všechny placky slepené tak celý medovník potřeme zbylým krémem a obalíme v mletým drobení z poslední placky smícháné s ořechy. Tak teď už jen nechat den dva proležet a pochutnat si:-))

Poznámka k receptu na Medovník od Sebeny:
skvělý recept moc jsme si pošmákli

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník od Sebeny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: sebena (Ivona Opiolová)
  • Datum vložení: 19.04.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
  • Suroviny: Těsto: 200g cukru krupice, 200g másla, 5 lžic medu, 5 lžic plnotučného méka, 500g hladké mouky, 1 vejce, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce rumu, 1 lžice kakaa Krém: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (předem vařit 2 hodiny, aby dostatečně vychladla) 250g másla, vlašské ořechy 50g (můžete i víc jak kdo má rád) Sirup na potření: 1dl rumu, 1dl horké vody, 5 lžic cukru krupice Dále ještě budeme potřebovat cca 50g vlašských ořechu do posypu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník od sebeny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník od Sebeny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník od Sebeny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist