RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medovník (jiný)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medovník (jiný), recepty Medovník (jiný), Medovník, (jiný)


Recept na Medovník (jiný)

Recept na Medovník (jiný) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy. K přípravě Medovník (jiný) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 2 vejce 200 – 250 g cukru (moučka) 2 lžíce medu 2 rovné lžičky (kávové mini) jedlé sody ½ kg hladké mouky Krém: ¼ l mléka 1 puding vanilkový 100 g cukru 200 g másla + Marmeláda (kyselejší) Poleva: 2 čokolády na vaření (nebo jedna velká) 100 g másla 1 pytlík mandlových lupínků.

Medovník (jiný)
Zvětšit obrázek

Recept na Medovník (jiný)

Recept na Medovník (jiný):
2 vejce 200 – 250 g cukru (moučka) 2 lžíce medu 2 rovné lžičky (kávové mini) jedlé sody Všechny tyhle věci dát do hrnce a ve vodní lázni nechat rozpustit. Nesmí se to vařit, jinak se zdrcnou vajíčka!!! Směs musí být teplá a nesmí mít hrudky. Celý tenhle sajrajt nalijeme do ½ kg hladké mouky. A zaděláme těsto. Konzistence by měla být zhruba jako u lineckého těsta. Pokud se těsto drolí, přidám syrový vajíčko a zase dohustím moukou. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme na pomoučeném válu cca na velikost plechu a pečeme na pečícím papíru na 150 stupňů dozlatova (bacha, netrvá to moc dlouho). Vedle si uděláme krém: Uvaříme puding ze ¼ litru mléka a 100 g cukru a necháme vychladnout. Postupně do vychladlého přidáváme 150 g másla. Já to dělám tak, že si 100 g rozdělím na malé části a postupně přidávám do mixéru s pudingem a zbylých 50 g si rozpustím a nechám vychladnout a nakonec to tam přiliju, krém se nezdrcne. A vyšleháme do jemna. Tak a když máme upečený placky (a vychladlý), tak dáme na plech jednu placku, potřeme půlkou krému, na to položíme druhou placku, tu potřeme marmeládou (povidlama, nebo něčím spíš kyselejším), zase na to připlácneme placku, na tu dáme zbytek krému a poslední placku (její spodní částí nahoru, protože je rovná). Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření (2 malé nebo jednu velikou) a hodíme do ní cca 100 g másla (to co zbylo z celý kostky) a případně do toho hrdneme ještě trochu smetany (tak půl kelímku). Jakmile je to rozpuštěný a teče to ze lžíce, tak tím polijeme celou buchtu a posypeme to mandlovými lupínky, nebo taky ničím. Počkáme až čokoláda zatuhne, zabalíme to celý i s plechem do igelitu (já používám pytle na odpadky) a dáme na balkon tak na 24 hodin zvlhnout. Pak krájíme horkým nožem, aby nepopraskala čokoláda.

Poznámka k receptu na Medovník (jiný):
Doporučuji dělat na podzim a v zimě, venku je vlhko a zima a líp se to uleží.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník (jiný), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jak je kdo zdatný ve válení placek :)
  • Datum vložení: 05.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
  • Suroviny: Těsto: 2 vejce 200 – 250 g cukru (moučka) 2 lžíce medu 2 rovné lžičky (kávové mini) jedlé sody ½ kg hladké mouky Krém: ¼ l mléka 1 puding vanilkový 100 g cukru 200 g másla + Marmeláda (kyselejší) Poleva: 2 čokolády na vaření (nebo jedna velká) 100 g másla 1 pytlík mandlových lupínků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník (jiný), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník (jiný) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník (jiný)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist