RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medová roláda "Karamelka"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medová roláda "Karamelka", recepty Medová roláda "Karamelka", Medová, roláda, "Karamelka"


Recept na Medová roláda "Karamelka"

Recept na Medová roláda "Karamelka" je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Medová roláda "Karamelka" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 bílky, 3 žloutky, 2 žíce medu, 100 g cukr moučka, 120 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky jedlé sody (nebo prášku do pečiva) Karamelová šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce cukr krystal Na ozdobu: 5 ks mléčných karamelek.

Medová roláda
Zvětšit obrázek

Recept na Medová roláda "Karamelka"

Recept na Medová roláda "Karamelka":
Ušleháme bílky se špetkou soli nebo pár kapkami citronové šťávy na sníh, pak přidáme cukr a znovu vyšleháme. Pak do tuhého sněhu postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém, přilejeme med a nakonec přidáme prosátou mouku se sodou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 8-10 min do mírného zrůžovění, až těsto na dotyk nelepí. Pak placku vyklopíme na pocukrovaný jiný papír, stáhneme pečící papír na kterém se roláda pekla, přiložíme mokrou vyždímanou utěrku a roládu do ní zamotáme. Já motám z té širší strany (chceme-li mít raději větší množství menších zákusků). Za chvilku roládu rozmotáme, utěrku vyjmeme, roládu znovu smotáme a necháme vystydnout. Já se přiznám, že většinou na plechu roládu zamotám i s pečícím papírem nebo se silikonovou podložkou a nechám vystydnout, ale to chce trochu cviku. Studenou roládu plníme karamelovou šlehačkou, necháme si tak 2-3 lžíce na potření povrchu. Zamotanou roládu pak potřeme zbylou šlehačkou a posypeme strouhanými karamelkami. Karamelová šlehačka: cukr necháme v kastrolku se silnějším dnem na středním teplotě rozpustit, pak stáhneme z ohně, opatrně přilejeme šlehačku (pozor, příliš horké může prskat nebo vzkypět). Karamel na okamžik ztuhne a zesklovatí, ale dalším varem se postupně rozpustí. Většinou na dně ještě zůstanou kousky, což nevadí, ve studenu se rozpustí. Převařenou šlehačku dáme vychladit - nejlépe přes noc, ale stačí i hodinka. Pak šlehačku vyšleháme, můžeme - jsme-li zvyklí - přidat Ztužovač šlehačky nebo Želatinový ztužovač šlehačky, ale není to potřeba. Pokud se bojíme přípravy karamelu, můžeme si vše zjednodušit tím, že si ušleháme normální šlehačku a do tuhé pak nastrouháme mléčné karamely. Je to dobré, ale není to až tak výrazné.

Poznámka k receptu na Medová roláda "Karamelka":
Domnívala jsem se, že mléčné karamely zcela zmizely z našeho trhu, až jsem je objevila v Tescu. Jsou velmi dobré a navíc i cenově výhodné - sáček má 400 g a stojí 30.- Kč

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medová roláda "Karamelka", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 15.04.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 4 bílky, 3 žloutky, 2 žíce medu, 100 g cukr moučka, 120 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky jedlé sody (nebo prášku do pečiva) Karamelová šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce cukr krystal Na ozdobu: 5 ks mléčných karamelek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medová roláda "karamelka", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medová roláda "Karamelka" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medová roláda "Karamelka"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist