RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové, recepty Mazanec od Helenky Růžičkové, Mazanec, od, Helenky, Růžičkové


Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové

Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Mazanec od Helenky Růžičkové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla+ kousek na potření hotového mazance, 5 žloutků, 1 lžíce rumu, 60 g čerstvého droždí, 1 lžička soli, 500 ml mléka, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí. Na mazanec před pečením: rozšlehaný bílek, hrst mandlí. Poloviční dávka do pečící trouby: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 120 g másla, 3 žloutky, 30 g droždí, rum,sůl,citronová kůra, vanilkový cukr,rozinky a mandle dáme stejně!.

Mazanec od Helenky Růžičkové
Zvětšit obrázek

Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové

Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové:
Do pečky si dáme všechny tekuté ingredience (mléko+rozpuštěné máslo+žloutky, rum) a pak dáme obě mouky, cukr, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky, mandle nakrájené na drobno a nahoru rozmělněné droždí. Nastavíme si těsto s kynutím, pak vyndáme, zformujeme tvar mazance, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodinky na teple. Poté potřeme našlehaným bílkem, na vrcholku uděláme malý křížek, posypeme plátky mandlí (nemusí být) a upečeme, hned na horký mazanec dáme kousek másla a celý ho mírně potřeme.

Poznámka k receptu na Mazanec od Helenky Růžičkové:
Už několik let dělám tento od Helenky, vyzkoušela jsem jich hodně a tento nám chutná nejvíc a vůbec není vatový, je opravdu moc dobrý! Každý mazanec se peče v pečce zvlášť s poloviční dávkou surovin!!! Jinak samozřejmně můžete dělat klasicky bez pekárny, jak jste zvyklí!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mazanec od Helenky Růžičkové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 29.05.2010
  • Počet porcí: 2 ks velký (nebo 4 menší)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla+ kousek na potření hotového mazance, 5 žloutků, 1 lžíce rumu, 60 g čerstvého droždí, 1 lžička soli, 500 ml mléka, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí. Na mazanec před pečením: rozšlehaný bílek, hrst mandlí. Poloviční dávka do pečící trouby: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 120 g másla, 3 žloutky, 30 g droždí, rum,sůl,citronová kůra, vanilkový cukr,rozinky a mandle dáme stejně!
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mazanec od helenky růžičkové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mazanec od Helenky Růžičkové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mazanec od Helenky Růžičkové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist