RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky), recepty Mátový sirup (i pro diabetiky), Mátový, sirup, (i, diabetiky)


Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky)

Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky) je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Mátový sirup (i pro diabetiky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na 1 l vody asi 70 g máty, 750 g cukru krystal (nebo 250 g ovocného cukru fruktoza pro diabetiky), 20 g kyseliny citronové (množství upravíme dle vlastní chuti).

Mátový sirup (i pro diabetiky)
Zvětšit obrázek

Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky)

Recept na Mátový sirup (i pro diabetiky):
Mátu i s květy vložíme do vhodné nádoby, zalejeme převařenou, ale ne vroucí vodou (zničily by se látky v mátě), spíš teplou, vlažnou, ale zas ne úplně studenou, lépe se to vylouhuje, ve které jsme rozmíchali cukr s kyselinou citronovou a při občasném zamíchání necháme 2 dny louhovat (není třeba v lednici ale také ne na přímém slunci). Pak přecedíme a buď necháme v lednici nebo můžeme i sterilovat při 85 °C asi 15 min - pak ještě můžeme přidat před sterilací lžičku konzervační ho prostředdku dr. Oetkera - ale není mezbytně nutný. (hodí se, pokud máme větší množství hlavně máty). Sirup pak můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží a jinak je skvělým lékem při nachlazení, kašli, bronchitidě.

Poznámka k receptu na Mátový sirup (i pro diabetiky):
Samozřejmě čím víc máty, tím lépe, toto je základní množství suroviny na litr vody, méně určitě ne. Na fotce je teprve dnes (v den psaní receptu) čerstvě připravovaný sirup. V tomo receptu je ideální využít stonky i květy, pokud sušíme nebo mrazíme jen listy. Na fotce vidíte, že 70g stonků je opravdu málo, protože dost váží Na fotce je čerstvě připravený výluh (v den psaní receptu), protože hotové jsou již u svých vlastníků

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátový sirup (i pro diabetiky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 12.10.2009
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: Na 1 l vody asi 70 g máty, 750 g cukru krystal (nebo 250 g ovocného cukru fruktoza pro diabetiky), 20 g kyseliny citronové (množství upravíme dle vlastní chuti)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátový sirup (i pro diabetiky), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátový sirup (i pro diabetiky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátový sirup (i pro diabetiky)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist