RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem, recepty "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem, "Mátové, pokušení", Čokoládové, koší


Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené - ostatní. K přípravě "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
140g čerstvé máty 250g bílé čokolády 100g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa 20g másla 100ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%) + bílek, krupicový cukr a několik malých lístků na dozdobení + čistý tenký štětec + papírové košíčky.


Zvětšit obrázek

Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

Recept na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem:
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta zvadne, takže se celá ponoří do smetany a takto ji nechte alespoň 5 minut vařit, aby se do smetany uvolnilo mátové aroma. Mezitím si vytvořte vodní lázeň tak, že postavíte teplovzdornou misku nad hrnec s mírně vroucí vodou (pozor aby se její dno nedotýkalo hladiny) a nalámejte do ní 150g bílé čokolády. Nechte ji rozpustit společně s 20g másla. Přes jemný cedník do rozpuštěné čokolády přelijte teplou mátovou smetanu a vymíchejte v hladkou směs. Nechte ji vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do ledničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe však přes noc). Teď máte čas na přípravu košíčků. Ve vodní lázni si rozpusťte 100g bílé čokolády a pomocí štětečku důkladně vytřete papírový košíček (dno i stěny musí být pokryty souvislou vrstvičkou čokolády). Uložte ztuhnout – nejlépe do mrazničky. Zatímco košíčky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni i tmavou čokoládu a pořádně ji vymíchejte, aby zchladla (viz tipy a triky). Vlažnou tmavou čokoládou pak opět pomocí štětečku vytřete vychlazené košíčky a znovu uložte asi tak na 5 minut do mrazničky. Z každého kousku opatrně svlékněte papírový košíček (pozor, stěny čokoládových košíčků jsou poměrně křehké) a znovu je uložte do chladu (už stačí lednice). Řádně vychlazený mátový krém krátce prošlehejte a naplňte jím cukrářský sáček s hvězdicovou trubicí. Do každého košíčku pak ozdobně stříkněte trošku krému a opět uložte do chladu.

Poznámka k receptu na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem:
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobně rozfocený postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-kosick...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 16.05.2013
  • Počet porcí: 20
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené - Ostatní
  • Suroviny: 140g čerstvé máty 250g bílé čokolády 100g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa 20g másla 100ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%) + bílek, krupicový cukr a několik malých lístků na dozdobení + čistý tenký štětec + papírové košíčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist