RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím, recepty Masopustní talíř s kysaným zelím, Masopustní, talíř, kysaným, zelím


Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím

Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Masopustní talíř s kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
½ kg uzeného bůčku/ krkovice 2 jitrnice, 2 jelita, 1 mrkev 2 sáčky Tuřanského kysaného zelí 2 střední brambory, 1 velké jablko vepřové sádlo, cibule, pepř, sůl.

Masopustní talíř s kysaným zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím

Recept na Masopustní talíř s kysaným zelím:
Uzené maso (bůček/krkovici) si dáme vařit do vody. Do druhého hrnce si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a to hezky do zlatova. Kysané zelí po vyjmutí ze sáčku poctivě překrájíme na menší kousky a přidáme k opečené cibuli i s lákem (kdo chce, muže lák slít mimo a nahradit vodou). Promícháme a přidáme najemno nastrouhané oloupané syrové brambory, jednu malou nastrouhanou mrkev a oloupané jablko (sladší odrůdu). Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Takto připravené zelí necháme dusit cca 45 minut pod pokličkou do změknutí. Výsledné zelí již nijak nezahušťujeme (brambory a jablko to udělají za nás). Pouze ho dochutíme dle našich potřeb cukrem, případně solí. Uzené maso po uvaření vyjmeme a nakrájíme na středně silné plátky. Jitrnici a jelito vložíme do mikrovlnné trouby pod gril buďto vcelku, nebo ho předem nakrájíme, jako v tomto případě na stejně velké porce a necháme rozpéct. Dle kvality se Vám buďto roztečou nebo si udrží k naší spokojenosti oku lahodící tvar. Servírujeme jeden kousek jelita, jitrnice a uzeného masa na zelí a přílohou je bramborový nebo houskový knedlík, nebo jejich vzájemná kombinace.

Poznámka k receptu na Masopustní talíř s kysaným zelím:
.... já jsem si uzené uvařil den předem a podával jak je vidno studené :))) Mohu jen sdělit- ... nebe v hubě :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masopustní talíř s kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 07.04.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: ½ kg uzeného bůčku/ krkovice 2 jitrnice, 2 jelita, 1 mrkev 2 sáčky Tuřanského kysaného zelí 2 střední brambory, 1 velké jablko vepřové sádlo, cibule, pepř, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masopustní talíř s kysaným zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masopustní talíř s kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masopustní talíř s kysaným zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist