RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marokánky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marokánky, recepty Marokánky, Marokánky


Recept na Marokánky

Recept na Marokánky je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Marokánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/8 l mléka 12 dkg vlašských ořechů - nalámat (pokud nejsou, možno dát nesolené arašídy) 20 dkg kandovaného ovoce 7 dkg másla 7 dkg cukru.

Marokánky
Zvětšit obrázek

Recept na Marokánky

Recept na Marokánky:
Výše uvedené suroviny vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme 3 dkg hladké mouky, chvilku povařit a odstavit. Na vymaštěném a pomoučněném plechu si připravíme kulatým vykrajovátkem předlohu - jeden kruh vedle druhého a do těchto pomyslných koleček tvarujeme směs. Sušíme v mírné troubě při 150 C. Zchladké marokánky namáčíme zespoda v čokoládě, klademe na bílý papír otáčené čokoládou nahoru než zaschne.

Poznámka k receptu na Marokánky:
Právě tyhle marokánky suším v troubě, i když - pro mě je to šílený pojem, protože si nedovedu představit, jak dlouho se to má sušit.. S těstem se pracovalo dobře, akorát se mi absolutně nepovedlo udělat těch zmiňovaných 40 kousků, já je mám všechny na jednom plechu, je jich 12, a to je nemám nijak velké. Ale to je jen detail. Tak snad se mi povedou

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marokánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: heli3
  • Datum vložení: 28.08.2009
  • Počet porcí: 40 kousků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 1/8 l mléka 12 dkg vlašských ořechů - nalámat (pokud nejsou, možno dát nesolené arašídy) 20 dkg kandovaného ovoce 7 dkg másla 7 dkg cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marokánky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marokánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marokánky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist