RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marinované červené zelí - kapusta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marinované červené zelí - kapusta, recepty Marinované červené zelí - kapusta, Marinované, červené, zelí, -, kapusta


Recept na Marinované červené zelí - kapusta

Recept na Marinované červené zelí - kapusta je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Marinované červené zelí - kapusta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000 g červenej kapusty /zelí/, 2 pomaranče - šťava, 1 citron - šťava, 1 jablko, 200 ml vody, 2-3 PL oleja, 3-4 PL kryštáľového cukru, soľ, 1 veľká cibuľa, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky celých borievok - jalovca, 1 klinček - hrebíček, 2-3 PL čučoriedok - boruvek, 2-3 PL bieleho vínneho octa,aby mala kapusta peknú červenú farbu. Koreniny môžeme zabaliť do gázy alebo do vajíčka na čaj. Ja som použila papierový filter na kávu..

Marinované červené zelí - kapusta
Zvětšit obrázek

Recept na Marinované červené zelí - kapusta

Recept na Marinované červené zelí - kapusta:
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky koreniny. dobre premiešame a odložíme na 48 hodín do chladničky marinovať. Potom kapustu vyberieme a scedíme, zachytenú šťavu odložíme. Urobíme v rozohriatom suchom hrnci z cukru za stáleho miešania svetlý karamel, ktorý podlejeme polovicou scedenej marinády. Primiešame olej a po rozpustení karamelu primiešame na drono pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme. Primiešame kapustu a za podlievania zvyškom marinády dusíme prikryté takmer do mäkka. Dodusíme spolu s postrúhaným jablkom a dochutíme octom. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyselá a kapusta má zostať jemne chrumkavá /nesmie byť rozvarená na "blato"/.

Poznámka k receptu na Marinované červené zelí - kapusta:
Zdroj: vlastná kreácia. Podávam k pečenej kačke alebo k husi, prípadne k divým vtákom. Zaradila som túto kapustu k prílohám, ale v podstate sa jedná o teplý zeleninovo-ovocný šalát

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované červené zelí - kapusta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 08.12.2010
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 1000 g červenej kapusty /zelí/, 2 pomaranče - šťava, 1 citron - šťava, 1 jablko, 200 ml vody, 2-3 PL oleja, 3-4 PL kryštáľového cukru, soľ, 1 veľká cibuľa, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky celých borievok - jalovca, 1 klinček - hrebíček, 2-3 PL čučoriedok - boruvek, 2-3 PL bieleho vínneho octa,aby mala kapusta peknú červenú farbu. Koreniny môžeme zabaliť do gázy alebo do vajíčka na čaj. Ja som použila papierový filter na kávu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované červené zelí - kapusta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované červené zelí - kapusta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované červené zelí - kapusta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist