RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Margaritta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Margaritta, recepty Margaritta, Margaritta


Recept na Margaritta

Recept na Margaritta je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Margaritta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kg čerstvá dobře uzrálá rajčata 2 hlavičky česneku 2 větší cibule,nebo 10 šalotek 1 větší svazek bazalky 1 hrnek cukru (krupice) 2 až 3 kousků zázvoru asi velikosti vlašského ořechu no prostě podle velikosti těch výrustků na zázvoru. 2 až 3 snítky tymiánu pepř bílý, sůl, oregáno - asi jednu kávovou lžičku, jak má kdo rád, to samé sůl a pepř. Nepřehánět.

Margaritta
Zvětšit obrázek

Recept na Margaritta

Recept na Margaritta:
Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně hážeme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu. Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy už je dostatek tekutiny, karamel nechceme. Samozřejmě jsme bylinky nasekali, že. Když se vše asi po půl hodině provaří, rozmixujeme ponoráčkem a pak nastane doba míchání a hlídání, abychom nepřipálili. Říká se, že Italové správnou omáčku provařují 4 až 5 hodin. No, u nás se to dělá tak ty dvě hodinky. Ošidit to můžete na 1 a půl, přidat podle libosti. Připravíme si sklenice, které vypláchneme horkou vodou, protože tam budeme lít horkou hmotu. Tahle omáčka odpaří tekutiny a zhoustne. Zavíčkujeme a doporučuji dát ještě na 10 minut na 80 stupňů zasterilovat. Pak ji máte třeba na rok. U nás ne.

Poznámka k receptu na Margaritta:
Používáme na Boloňské špagety nebo na špagety Margaritta, bez masa jen se sýrem, na pizzu, ale i na polévky a švára mně ji vždycky vypije.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Margaritta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
  • Datum vložení: 04.10.2009
  • Počet porcí: 4 sklenice
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 4 kg čerstvá dobře uzrálá rajčata 2 hlavičky česneku 2 větší cibule,nebo 10 šalotek 1 větší svazek bazalky 1 hrnek cukru (krupice) 2 až 3 kousků zázvoru asi velikosti vlašského ořechu no prostě podle velikosti těch výrustků na zázvoru. 2 až 3 snítky tymiánu pepř bílý, sůl, oregáno - asi jednu kávovou lžičku, jak má kdo rád, to samé sůl a pepř. Nepřehánět
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na margaritta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Margaritta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Margaritta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist