|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Marcipánový závinRecept na Marcipánový závin je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády.
        K přípravě Marcipánový závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 250ml mléka, 30g droždí, 30g cukru, 500g polohr. mouky, 2 vejce, špetka soli, 200g másla, mouka na vál, 50g sekaných mandlí.   NÁPLŇ: 1 vejce, 300g marcipánu, 500g třešní.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Marcipánový závinRecept na Marcipánový závin:Z části teplého mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, vejce, špetku soli, zbytek mléka, 50g změklého másla a vše řádně vypracujeme na hladké těsto. Mísu s propracovaným těstem zakryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.   Na pomoučeném válu rozválíme vykynuté těsto na obdélník a po celé jeho ploše rozetřeme zbylé změklé máslo. Následně těsto dvakrát přeložíme a necháme v chladnu odpočinout. Po odležení těsto opět rozválíme na obdélník.   Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Marcipán prohněteme s bílkem a rozetřeme na připravený obdélník těsta. Na marcipánovou vrstvu stejnoměrně rozložíme vypeckované třešně a vše opatrně stočíme. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme nasekanými mandlemi.   Plech vyložíme pečícím papírem a  závin na něj opatrně přeneseme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C po dobu asi 45min.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánový závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Margot  (Zuzana Gulová)                      Datum vložení: 15.10.2008                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády 
                      Suroviny: 250ml mléka, 30g droždí, 30g cukru, 500g polohr. mouky, 2 vejce, špetka soli, 200g másla, mouka na vál, 50g sekaných mandlí.   NÁPLŇ: 1 vejce, 300g marcipánu, 500g třešní |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánový závin,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánový závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánový závin
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |