RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker, recepty Marcipánový dort Dr. Oetker, Marcipánový, dort, Dr., Oetker


Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker

Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Marcipánový dort Dr. Oetker budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 4 vejce 80 g cukru 40 ml oleje 70 g Nutelly 50 g marcipánu 120 g hladké mouky 2Kl prášku do pečiva Náplň: 500ml šlehačky 1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker 100 ml vlažné vody 100 g marcipánu Na zdobení: meruňkový džem čokoládová poleva.

Marcipánový dort Dr. Oetker
Zvětšit obrázek

Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker

Recept na Marcipánový dort Dr. Oetker:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C (horkovzduch) asi 20minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku dotuha. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu a ihned vmícháme do šlehačky. Krém rozdělíme na poloviny. Do jedné půlky vmícháme Nutellu a do druhé na jemno nastrouhaný marcipán. Vychladlý korpus podélně rozřízneme a spodní část vložíme zpátky do umyté dortové formy. Na tento korpus naneseme marcipánovou náplň a dobře uhladíme. Nutellovou náplň opatrně rozetřeme na marcipánový krém. Přiklopíme druhou částí korpusu a necháme ztuhnout v lednici. Poté vyndáme dort z formy potřeme džemem a rozpuštěnou polevou.

Poznámka k receptu na Marcipánový dort Dr. Oetker:
Recept jsem opsala z kalendáře Dr. Oetkera. Byl to recept pro listopad 2012.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánový dort Dr. Oetker, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bystrouska (Vlaďka)
  • Datum vložení: 20.04.2013
  • Počet porcí: 16
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na těsto: 4 vejce 80 g cukru 40 ml oleje 70 g Nutelly 50 g marcipánu 120 g hladké mouky 2Kl prášku do pečiva Náplň: 500ml šlehačky 1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker 100 ml vlažné vody 100 g marcipánu Na zdobení: meruňkový džem čokoládová poleva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánový dort dr. oetker, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánový dort Dr. Oetker - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánový dort Dr. Oetker

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist