RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška, recepty Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška, Mandlový, krůtí, steak, , omáčka, kapar


Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na steaky: 600 gr krůtího masa ( vykostěné stehno ) mořská sůl čerstvě mletý pepř mletá sladká červená paprika ( 4 špetky ) 1 vejce 3 lžíce strouhanky 50 g mandlových lupínků 4 lžíce oleje Na omáčku: 250 ml 33% smetany 3 lžíce kaparů Na pošírovanou hrušku: 2 zralé, pevné hrušky 200 ml bílého vína 200 ml vody 2 lžíce třtinového cukru špetka mleté skořice špetka mletého zázvoru.

Mandlový krůtí steak,  omáčka s kapary,  pošírovaná hruška
Zvětšit obrázek

Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Recept na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška:
Pokud koupíme femurek ( rozuměj.. stehno ) z krůty i s kostí, nejdříve si ho ( to stehno ) vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do maska. Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku. Připravíme si mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebou rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170 st a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledích pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička. Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost. A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek. Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut. Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky. Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška:
Zdroj: Vaříme step by step :-)))))))))))) mírně upraveno.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 28.01.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Na steaky: 600 gr krůtího masa ( vykostěné stehno ) mořská sůl čerstvě mletý pepř mletá sladká červená paprika ( 4 špetky ) 1 vejce 3 lžíce strouhanky 50 g mandlových lupínků 4 lžíce oleje Na omáčku: 250 ml 33% smetany 3 lžíce kaparů Na pošírovanou hrušku: 2 zralé, pevné hrušky 200 ml bílého vína 200 ml vody 2 lžíce třtinového cukru špetka mleté skořice špetka mletého zázvoru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist