RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort, recepty "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort, "Mandle, každé, lžičce", Trojnásobně, mandlový, dort


Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort

Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - krémy, polevy, náplně. K přípravě "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na dortový korpus: 220g změklého másla 400g marcipánu (viz tipy a triky) 6 vajec pokojové teploty 4 lžíce mandlového likéru (viz tipy a triky) 120g hladké mouka prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva 100g třtinového cukru 115g mletých pražených mandlí a mletých pražených lískových oříšků (viz tipy a triky) na krém: 100 ml mandlového likéru 120g třtinového cukru 6 žloutků 250g změklého másla špetka soli 115g mletých pražených mandlí a mletých pražených lískových oříšků + 160g krájených pražených mandlí na ozdobu (viz tipy a triky) + máslo na pražení mandlí.


Zvětšit obrázek

Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort

Recept na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort:
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na chvíli nad hrnec s mírně vroucí vodou a hodně míchejte). Rozpalte si troubu na 180°C Nastrouhejte si marcipán najemno (lépe to jde, pokud jej necháte přes noc nezabalený „oschnout“ na vzduchu) a společně s mletými mandlemi a oříšky vmíchejte k vajíčkům. Naposledy přidejte prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou pořádně prošlehejte. Nerezovou mísu (nebo formu na dort) vyložte pečicím papírem (je lepší si mísu trochu vytřít máslem, aby se vám papír nesmekal), vlijte do ní připravené těsto a přikryjte alobalem. Uložte do vyhřáté trouby a nechte hodinu a půl péct, až bude povrch zlatavě hnědý a na špejli zapíchnuté do dortu neulpí žádné drobečky). Zatímco se dort peče, máte dost času na přípravu krému. Tepluvzdornou (ale ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou (tak, aby se dno mísy nedotýkalo hladiny) a vložte do ní 6 žloutků, 100 ml mandlového likéru, špetku soli i 120 g cukru. Metličkou nebo spirálou šlehejte alespoň 10 minut, až vznikne hustá nažloutlá pěna. Odstavte ji z plotny, nechte vychladnout a poté přidejte zbytek mletých ořechů a mandlí i máslo a vyšlehejte krém. Uložte ho do ledničky ztuhnout. Až upečený korpus vychladne, rozkrojte jej dlouhým nožem na tři části. Pak vezměte spodní díl dortu, potřete pomocí mašlovačky troškou mandlového likéru, naneste část krému (trochu méně než třetinu, aby vám zbylo dost krému na potření celého dortu) a přiklopte druhým dílem korpusu – zvlhčete likérem a natřete menším dílem krému. Celý dort pak rovnoměrně natřete krémem a dejte na chvíli ztuhnout do ledničky (nebo i mrazáku) – tuhý krém dotvarujte, uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými praženými mandlemi a trochu přimáčkněte. Uložte do lednice alespoň na půl hodiny, aby se chutě dobře propojily. Těsně před servírováním nakrájejte na menší kousky, které můžete ještě doplnit ušlehanou smetanou. A nezapomeňte, že: „Krása mandlových květu spočívá v tom, že mandlové květy myslí jen na mandle, které z nich vzniknou…“

Poznámka k receptu na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort:
Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na http://www.foodstyle.cz/products/trojnasobne-mandl...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 07.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Krémy, polevy, náplně
  • Suroviny: na dortový korpus: 220g změklého másla 400g marcipánu (viz tipy a triky) 6 vajec pokojové teploty 4 lžíce mandlového likéru (viz tipy a triky) 120g hladké mouka prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva 100g třtinového cukru 115g mletých pražených mandlí a mletých pražených lískových oříšků (viz tipy a triky) na krém: 100 ml mandlového likéru 120g třtinového cukru 6 žloutků 250g změklého másla špetka soli 115g mletých pražených mandlí a mletých pražených lískových oříšků + 160g krájených pražených mandlí na ozdobu (viz tipy a triky) + máslo na pražení mandlí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "mandle v každé lžičce" trojnásobně mandlový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist