RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maminčina vánočka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maminčina vánočka, recepty Maminčina vánočka, Maminčina, vánočka


Recept na Maminčina vánočka

Recept na Maminčina vánočka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Maminčina vánočka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 160 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 žloutky, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 42 g droždí/1 kostka/, špetka soli, 3 dl mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce, tuk na vymazání plechu..

Maminčina vánočka
Zvětšit obrázek

Recept na Maminčina vánočka

Recept na Maminčina vánočka:
v misce rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky, lžíci cukru, 5 lžic vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku, necháme na teplém místě asi čtvrt hodiny odpočinout, aby vzešel kvásek. Potom utřeme máslo se zbylým cukrem a přidáme ke kvásku spolu se žloutky, prosátou moukou a špetkou soli. Přisypeme vanilkový cukr a po částech přilijeme vlažné mléko, v míse vařečkou vypracujeme tužší těsto, které přendáme na pomoučený vál a znovu dobře vypracujeme. Nakonec přidáme namočené rozinky a oloupané nasekané mandle. Hladké těsto dáme zpět do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň 4 až 5 hodin kynout na teplém místě. Během kynutí těsto občas prohněteme. Po vykynutí těsto rozdělíme na 9 stejně velkých částí, vyválíme úzké válečky a upleteme vánočku. Nejdříve cop ze 4 dílů, jeho střed trochu zploštíme a na něj položíme cop ze 3 dílů. Nahoru položíme cop stočený ze dvou válečků a jejich konce upevníme dospod, aby se nerozplétaly. Do vánočky zapíchneme zhruba 4 špejle, aby si během pečení udržela tvar. Na plechu ji necháme ještě asi půl hodiny vykynout. Potom ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oloupanými nahrubo nasekanými mandlemi. Vložíme do vyhřáté trouby 200 stupňů, po 15 minutách zmírníme na 175 stupňů a dopečeme ještě dalších 45 minut. Začne-li se vánočka svrchu připalovat,přikryjeme ji alobalem.

Poznámka k receptu na Maminčina vánočka:
Zdravíčko Jsem ve fázi posledního kynutí před vložením do trouby. Poctivé 4 hodiny kynutí s hodinovým intervalem prohnětání. Přidal jsem tam většího malého panáka rumu, uvidíme . Dám vědět, jak to dopadlo. Zítra je velikonoční pondělí, snad budeme mít cosi na stole. Jeden mazanec a jedna vánočka z 3;2 a ježek na ukončení.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčina vánočka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kucerova45
  • Datum vložení: 22.02.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 450 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 160 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 žloutky, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 42 g droždí/1 kostka/, špetka soli, 3 dl mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce, tuk na vymazání plechu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčina vánočka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčina vánočka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčina vánočka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist