RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maminčin rýžový nákyp

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maminčin rýžový nákyp, recepty Maminčin rýžový nákyp, Maminčin, rýžový, nákyp


Recept na Maminčin rýžový nákyp

Recept na Maminčin rýžový nákyp je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Maminčin rýžový nákyp budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na rýži: 500 g kulatozrnné rýže ( tady Arborio ) 1000 ml mléka rovná lžička soli ždibec másla 1/8 ( 125 g ) čerstvého másla 3 lžíce moučkového cukru 2 vanilkové lusky 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť Jablečná náplň: 8 středně velkých jablek 2 lžičky mleté skořice Tvarohová náplň: 250 g kvalitního hrudkovitého tvarohu 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť nastrouhaná kúra z jednoho citronu hrst sušených brusinek A ještě: na sněhovou čepici 2 lžíce pískového cukru na pečení zapékací mísu a lžíci másla na vymazání této.

Maminčin rýžový nákyp
Zvětšit obrázek

Recept na Maminčin rýžový nákyp

Recept na Maminčin rýžový nákyp:
Rýži nasypeme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a lžičkou vyšrábeme dřeň. Tu společně i s lusky vhodíme do osoleného vařícího mléka, do kterého jsme přidali ždibec másla. Do mléka vsypeme okapanou rýži. Pro vaření rýže volíme hrnec se sendvičovým dnem. Na mírném plameni, za občasného promíchávání, vaříme cca 15 min. Rýže nemusí být zcela měkká, budeme ještě zapékat. Rýžovou masu necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem doběla. Poté přidáme po jednom žloutky a umícháme krásný, hladký krém. Rýže je pořád horká, tak nelelkujeme a jdeme si připravit další náležitosti :-)). Jablka zbavíme slupek i jadřinců a nakrájíme ( nakrouháme ) na tenké plátky. Tvaroh vymícháme společně se žlouky, cukrem a citronovou kůrou. Tak, rýže už vychladla, takže žloutkový krém vmícháme do rýže. Samozřejmě, že jsme z ní odstranili ty vanilkové lusky.. no ta zrníčka tam nechej!!! :-))))) Ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh, který lehounce vmícháme do rýžové kaše. Nádobu, ve které budeme zapékat, hezky vymažeme máslem, nebojte se rukou... ruka je nejlepší nástroj. Polovinu rýžové hmoty přemístíme do mísy. Na ni ( tu hmotu ) stěrkou rozetřeme tvaroh a pohážeme brusinkama. Dále naskládáme jablečné plátky a posypeme skořicí. Nesladíme. Jablíčka jsou sladká dost a to ostaní taky :-). Na jablka urovnáme zbytek rýžové kaše. Vložíme do trouby a pečeme při 200 st. cca 30 minut. Až začne povrch zlátnout, ušleháme ze zbývajících dvou bílků sníh. Pak po částech vsypeme pískový ( krupicový ) cukr. Až se nám dělají fešné špičky, máme hotovo. Slaďoučký sníh natřeme stěrkou na nákyp a vložíme znovu do trouby. Pod grilem cca 2 minutky. Kdo nemá funkci gril, nechá tam do zezlátnutí sněhu.

Poznámka k receptu na Maminčin rýžový nákyp:
Tento nákyp nám dělávala maminka a já ji milovala.. nejen za ten nákyp :-) Vynikající je se sušenými švestkami a vůbec.. ovoce můžete dát jakékoliv, které máte rádi. Hledala jsem dlouho, ale stejný jsem nenašla. Snad tedy nebude vadit, že jsem ho přidala. Pokud tu stejný je, a já hledala špatně, což nevylučuji, nechám tento smazat. Omlouvám se za fotky.. krájela jsem ještě horké, tak to není to pravé nákypové.. éé ořechové .-))))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin rýžový nákyp, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zapékací mísa
  • Datum vložení: 08.11.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: Na rýži: 500 g kulatozrnné rýže ( tady Arborio ) 1000 ml mléka rovná lžička soli ždibec másla 1/8 ( 125 g ) čerstvého másla 3 lžíce moučkového cukru 2 vanilkové lusky 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť Jablečná náplň: 8 středně velkých jablek 2 lžičky mleté skořice Tvarohová náplň: 250 g kvalitního hrudkovitého tvarohu 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť nastrouhaná kúra z jednoho citronu hrst sušených brusinek A ještě: na sněhovou čepici 2 lžíce pískového cukru na pečení zapékací mísu a lžíci másla na vymazání této
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin rýžový nákyp, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin rýžový nákyp - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin rýžový nákyp

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist