RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maminčin falešný hruščák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maminčin falešný hruščák, recepty Maminčin falešný hruščák, Maminčin, falešný, hruščák


Recept na Maminčin falešný hruščák

Recept na Maminčin falešný hruščák je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Maminčin falešný hruščák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 1 kávová lžička soli, cukr do kvásku, 2 vanilkové cukry Náplň: 1/2kg hrušek, 10dkg cukru, 10dkg povidel, mletý badyán, skořice a hřebíček, šťáva z 1/2 citrónu, 5cl rumu Posypka(drobenka): 15dkg polohrubé mouky, 10dkg másla, 10dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr Na poletí: 1/2 másla a 5cl rumu.

Maminčin falešný hruščák
Zvětšit obrázek

Recept na Maminčin falešný hruščák

Recept na Maminčin falešný hruščák:
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vybereme jádřince, na hrubém struhadle nastrouháme, vložíme na pánev, přidáme šťávu z citrónu a za občasného podlévání vodou hrušky dusíme. Ke konci přidáme povidla, koření (já jsem neměl mletý hřebíček, takže jsem celý vložil od počátku dušení), chvíli necháme probublat, odstavíme a po vychladnutí vmícháme rum. Těsto můžeme zadělat jakmile dáme hrušky dusit. Máslo na poletí koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum. Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme hruškovou směs a přidáme posypku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut a po vychladnutí polejeme přeškvařeným máslem.

Poznámka k receptu na Maminčin falešný hruščák:
Proč falešný hruščák? Když došly sušené hrušky. Maminka byla skvělá kuchařka a dovedla si vždy poradit. Nám dětem to vůbec nevadilo, protože ta vůně koření tam byla. Co se týká těsta, používám olejové a dělám ho "od oka". Tak jako hruškovou náplň i posypku. Takže jsem použil těsto z klobásníků, kde jsem přidal 2 vanilkové cukry. Z uvedeného množství těsta upečeme minimálně tři koláče.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin falešný hruščák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 25.11.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 1 kávová lžička soli, cukr do kvásku, 2 vanilkové cukry Náplň: 1/2kg hrušek, 10dkg cukru, 10dkg povidel, mletý badyán, skořice a hřebíček, šťáva z 1/2 citrónu, 5cl rumu Posypka(drobenka): 15dkg polohrubé mouky, 10dkg másla, 10dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr Na poletí: 1/2 másla a 5cl rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin falešný hruščák, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin falešný hruščák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin falešný hruščák

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist