RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maminčin dortík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maminčin dortík, recepty Maminčin dortík, Maminčin, dortík


Recept na Maminčin dortík

Recept na Maminčin dortík je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Maminčin dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: (na kulatou dortovou formu o průměru 21cm) 150 g hrubé mouky 140 g moučkového cukru 4 vejce 4 lžíce horké vody 1/2 sáčku prášku do pečiva Krém 1: 2 smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky 4 plátky želatiny Krém 2: 1 Salko 1 máslo Marcipán: 10 dkg sušeného mléka 20 dkg moučkového cukru 5 dkg ztuženého 100% tuku troška vody (asi 2 lžíce) růžové potravinářské barvivo Ozdoba: cukrářské ozdoby: malé růžičky, berušky, čokoláda.

Maminčin dortík
Zvětšit obrázek

Recept na Maminčin dortík

Recept na Maminčin dortík:
Těsto: Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu. Elektrickým šlehačem ušleháme suroviny v míse až hmota zhoustne a získá bílou barvu. Z bílků ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně do něj zašleháme zbývající cukr. Do žloutkové hmoty vmícháme opatrně sníh z bílků a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a pečeme na 150°C asi 30 - 35 minut. Krém 1: Smetany ke šlehání vyšlehéme a přidáme ztužovače, nakonec přidáme vymačkané plátky želatiny, které jsme předem nechali nabobtnat ve troše vody (postup najdete na obalu). Krém 2: Uvaříme Salko (min. 2 hodiny) a zašleháme do něj máslo. Marcipán: Všechny suroviny zpracuje v těsto a necháme v chladničce odpočinout. Vychladlý korpus rozřízneme na 3 části, a promažeme je jednou smetanovým krémem a pak karamelovým krémem. Jedním z krémů potřeme povrch celého dortu a položíme na něj vychladlý rozválený marcipán. Marcipán, který přečnívá opatrně odřízneme a můžeme založit pod dort, nebo jen lehce přitiskneme na spodním okraji dortu. Pak už jen dozdobíme cukrářskými ozdobami a je hotovo :-).

Poznámka k receptu na Maminčin dortík:
Marcipán je dobrý válet na potravinářské fólii, protože jde lehce přenést na dort, netrhá se a nepřichytává se k podložce. Pokud dort neděláte pro děti, je dobré rozřízlý korpus pokapat lehce rumem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Majtinka V. (Martina Vondálová)
  • Datum vložení: 19.09.2011
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto: (na kulatou dortovou formu o průměru 21cm) 150 g hrubé mouky 140 g moučkového cukru 4 vejce 4 lžíce horké vody 1/2 sáčku prášku do pečiva Krém 1: 2 smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky 4 plátky želatiny Krém 2: 1 Salko 1 máslo Marcipán: 10 dkg sušeného mléka 20 dkg moučkového cukru 5 dkg ztuženého 100% tuku troška vody (asi 2 lžíce) růžové potravinářské barvivo Ozdoba: cukrářské ozdoby: malé růžičky, berušky, čokoláda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin dortík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin dortík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist