RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Majolkové® koláče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Majolkové® koláče, recepty Majolkové® koláče, Majolkové®, koláče


Recept na Majolkové® koláče

Recept na Majolkové® koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Majolkové® koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 1/4 L mléka, 2 kostky droždí, 8 lžiček cukru, 500g pol.mouky, 200g Majolky®, 2 žloutky, papír na pečení nebo vymazat plech a 1 vejce na potření Drobenka: 50 g změklého másla, 30g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 100g hrubé mouky vše spojíme a rukou rozemneme Nádivka tvarohová: 250 g tvarohu /kostka/ , 50g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, kůra z 1 citrónu, 1/2 lžíce mléka. Jestliže dáme tvaroh vaničku, nedáváme mléko a stačí 1 žloutek. Rybíz – promícháme s trochou krystalového cukru..

Majolkové® koláče
Zvětšit obrázek

Recept na Majolkové® koláče

Recept na Majolkové® koláče:
Do vlažného mléka vhodíme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosyjeme mouku, přidáme Majolku®, rozšlehané žloutky, kvásek. Těsto zaděláme, řádně vypracujeme až je lesklé a přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. /zadělávat těsto můžeme i v pekárně na chleba a to v pořadí tekutiny, suchá směs a potom Majolka® a kvasnice na konec. Po vlastní zkušenosti mohu ale říci, že ručně zadělávané těsto je lepší. Co se týče chuti. Těsto po vykynutí vyklepneme na vál posypaný pol. moukou, odkrajujeme kousky těsta zhruba po 30 g, které ihned v dlaních tvarujeme do kuliček a vkládáme na plech. Dáváme pouze 3 bochánky vedle sebe. Do středu kuliček vytlačíme důlky /dnem skleničky, které popráším moukou/ a rozšlehaným vajíčkem potíráme kraje koláčů. Potom teprve plníme tvarohem, na který poklademe rybíz a posypeme drobenkou. Necháme znovu vykynout. Nádivku obměňujeme dle chuti. Pečeme na prostředním roštu při teplotě 180°C do zrůžovění .

Poznámka k receptu na Majolkové® koláče:
Z této dávky těch koláčů není moc. Většinou dělám ze dvou dávek.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Majolkové® koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
  • Datum vložení: 30.10.2011
  • Počet porcí: 33
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto: 1/4 L mléka, 2 kostky droždí, 8 lžiček cukru, 500g pol.mouky, 200g Majolky®, 2 žloutky, papír na pečení nebo vymazat plech a 1 vejce na potření Drobenka: 50 g změklého másla, 30g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 100g hrubé mouky vše spojíme a rukou rozemneme Nádivka tvarohová: 250 g tvarohu /kostka/ , 50g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, kůra z 1 citrónu, 1/2 lžíce mléka. Jestliže dáme tvaroh vaničku, nedáváme mléko a stačí 1 žloutek. Rybíz – promícháme s trochou krystalového cukru.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na majolkové® koláče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Majolkové® koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Majolkové® koláče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist