RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Luštěniny salám

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost váza

Recepty - Luštěniny salám

Luštěniny - návody k vaření - online kuchařka

Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost vázat atmosférický dusík symbiózou s baktériemi (rod Rhizobium), díky čemuž vyžadují méně hnojiv. Jsou proto používány pro obnovení půdy, v níž byl dusík vyčerpán. Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Luštěniny běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústrojím, jsou trávené bakteriemi nacházejícími se v tlustém střevě, což způsobuje nadýmání. Dále obsahují značné množství vitaminů skupiny B, poměrně dost nerostných látek, o polovinu méně vápníku než mléko, fosfor a stejné množství železa jako žloutek. Postrádají vitaminy A a C. Až na sóju a podzemnici olejnou jsou všechny chudé na tuky.[

Salám (z italského salame solená uzenina, solené maso, pův. latinsky salare solit) je typ uzenin z hrubě nasekaného masa a dalších přísad. Existuje velké množství druhů salámu, lišících se použitými surovinami (druh masa, složení kořenících směsí apod.) i detaily přípravy. Salámy se dělí na tři velké skupiny v závislosti na tepelné úpravě, kterou během výroby prochází. První skupina jsou měkké masné výrobky, druhá tepelně opracované tzv. trvanlivé (např. turistický salám) a třetí tepelně neopracované, trvanlivé (např. lovecký salám). Rozsekané (nejčastěji) vepřové maso se ochutí kořením v závislosti na druhu a přidá se vepřové sádlo, které je následně naplněno do střívek, či do moderních obalů. Následně se některé druhy salámu přesunou do sušárny, kde jsou po nějaký čas uloženy. V současné době se při výrobě salámů užívají náhražky, které zlevňují jeho výrobu. Jedná se zejména o strojně oddělené drůbeží maso (drůbeží separáty), kůže, rostlinné bílkoviny, voda kombinovaná se škroby a zahušťovadly, apod.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Čočkový hrnec - recept od maminky
Čočkový hrnec Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při vaření - čočku dáme také zvlášť. Dáme olej do hrnce, přidáme mouku a opražíme na...
Sója zapečená s cuketou
Sója zapečená s cuketou Sóju uvaríme. Cuketu rozdelíme na väčšie kusy, uvaríme krátko do chrumkava a na doske narežeme na plátky cca 1,5 cm veľké, nie kocky. Zmiešame so sójou, najemno nasekanou vňaťou a nadrobno narezanou salámou ( je možné ju vynechať ). Zmes dáme do zapekacej...
Ajveniny mexické fazole - recept od maminky
Ajveniny mexické fazole Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme do měkka. Nakrájíme na kostičky cibuli, špek, salám a dáme na olej. Restujeme do světle růžova, přidáme majoránku, pepř, sl. papriku, kečup a ještě chvíli restujeme. Z fazolí slijeme vodu (tak 5 cm pod fa...
Lokše se sójovou směsí
Lokše se sójovou směsí Zmes : Na oleji opražíme na kolieska narezaný pór a na kocky narezanú salámu. Pridáme zeleninu, uvarenu sóju, pyré, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Lokše : Zemiaky najemno nastrúhame alebo pretlačíme a s vajíčkom, múkou a soľou vypracujeme cesto...
Fazole se sýrem
Fazole se sýrem Na co nejmenším množství oleje opečeme na kostičky nakrájený salám, přidáme vařené fazole, osolíme a za horka vmícháváme lžíci vody a tavený sýr, který se musí mezi fazolemi stejnoměrně roztavit. Pak přidáme rajčatový protlak a špetku dobromysli. S k...
Rýže se šunkou a pórkem - recept od maminky
Rýže se šunkou a pórkem Uvaříme klasicky rýži a rozdělíme na čtyři porce. Na oleji krátce orestujeme česnek nakrájený na kolečka. Přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky. Chvilku před dokončením přidáme pórek na kolečka. Směs nasypeme na rýži a necháme si chutna...
Pochoutkový čočkosalát
Pochoutkový čočkosalát Předem namočenou čočku uvařte doměkka,nechte okapat a vychladnout.Cibuli a šunku nakrájejte nadrobno přidejte k čočce,přimíchejte Majolku®,podle chuti osolte a opepřete.S pečivem je to výborná večeře.Dobrou chuť!...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso

Luštěniny

Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist