RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Luštěniny bílý jogurt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost váza

Recepty - Luštěniny bílý jogurt

Luštěniny - návody k vaření - online kuchařka

Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost vázat atmosférický dusík symbiózou s baktériemi (rod Rhizobium), díky čemuž vyžadují méně hnojiv. Jsou proto používány pro obnovení půdy, v níž byl dusík vyčerpán. Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Luštěniny běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústrojím, jsou trávené bakteriemi nacházejícími se v tlustém střevě, což způsobuje nadýmání. Dále obsahují značné množství vitaminů skupiny B, poměrně dost nerostných látek, o polovinu méně vápníku než mléko, fosfor a stejné množství železa jako žloutek. Postrádají vitaminy A a C. Až na sóju a podzemnici olejnou jsou všechny chudé na tuky.[

Jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru člověka a je spolu s acidofilním mlékem nejvýznamnější probiotickou potravinou. Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Pokud se přidají k jogurtu další bakterie (probiotické bakterie) či jiné látky (např. vitaminy, stopové prvky či minerály), můžeme hovořit o jogurtu jako o nejrozšířenější funkční potravině na světě.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Recept na Výborný čočkový salát
Výborný čočkový salát Čočku namočíme asi na 2 hodiny a pak uvaříme do měkka. Nakrájíme si rajčata, okurky, papriku a uvařená vajíčka. Přidáme čočku, můžeme trochu osolit. Vmícháme bílý jogurt (2 malé) a 2 lžíce majonézy a hotovo :-)...
Mzaddara (cocka s bulgurem) s arabskym salatem
Mzaddara (cocka s bulgurem) s arabskym salatem Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena. Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi 0,8 l), promichame a pod poklickou varime asi 40 minut. Bulgur zalijeme cca 200 ml studene vody, zamichame a n...
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem,...
Kadlíkova čočka
Kadlíkova čočka Do vývaru z uzené kotlety jsem nasypal ráno čočku. Odpoledne jsem ji v tomtéž uvařil. Během vaření jsem na pánvi na sádle opekl tři klobásky s medvědím česnekem /jinak párky, salámy a klobásy nemusím, ale tohle mě zaujalo, a bylo to od soukromníka/, násl...
Čočkový salát s rybičkou
Čočkový salát s rybičkou Dáme vařit čočku, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme si rybičky včetně cibule, přidáme kyselé okurky, sůl, pepř. Zamícháme a přidáme tatarku, nebo jogurt. Dozdobíme zeleninou dle chuti, ale nemusí být....
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso

Luštěniny

Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist