RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Loupáčky s medem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Loupáčky s medem, recepty Loupáčky s medem, Loupáčky, medem


Recept na Loupáčky s medem

Recept na Loupáčky s medem je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Loupáčky s medem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300ml mlieka 2 zltka (zloutky) 4-5 PL medu (moze byt menej 2-3) 2 PL tuku (maslo, hera) vanilkova aroma citronova kora 400g hladkej muky 100g hladkej spaldovej muky 1/3 kocky drozdia.

Loupáčky s medem
Zvětšit obrázek

Recept na Loupáčky s medem

Recept na Loupáčky s medem:
Postup PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin. Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Asi po 45 minutach cesto skontrolujeme, moze byt trochu redsie, az kasovite, potom prisypeme muku a davame pozor na hustotu. Prisypame pomaly po lyziciach (obycajne staci 1-2PL). Vzdy dalsiu lyzicu prisypeme az po uplnom zahneteni vsetkej muky. Konzistencia ma byt taka, ze sa cesto nebude delit na dva kusy, nebude sa lepit na steny pekarne a po zatlaceni prstom musi byt mäkucke a nelepi sa na prst. Po skonceni programu cesto vyberieme na pomucenu dosku, rozdelime na 12kusov. Cesto dalej spracovavame podla jeho kvality, ak je "akurat", tak uz nepodsypavame. Kazdy kusok prehnetieme a ukladame na pomucenu dosku na chvilku oddychnut, cca. 5-10min. Zvycajne ked skoncim s hnetenim posledneho kusa, zacinam so samotnym motanim lupaciek. Pozor, placky sa pri valkani mozu trochu lepit na dosku, lepsie sa s nimi tak pracuje. Ak si podsypete, bude sa vam zle motat. Kazdy zamotany kus este trochu posulame po doske, aby sa pekne vytvarovali do spravneho tvaru. Hned po jednom ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, alebo nejakou inou podlozkou. (Plech takmer nikdy nemastim, pretoze sa mi este nikdy nepodarilo upecene rozky z neho zlozit bez urazu) Mozeme ich aj zahnut, ale potom sa zmesti menej kusov na plech. Po vytvarovani lupaciek nechame kysnut zakryte na plechu este asi 40min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20min. Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.

Poznámka k receptu na Loupáčky s medem:
+41

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Loupáčky s medem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ercicka (Erika)
  • Datum vložení: 13.03.2010
  • Počet porcí: 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 300ml mlieka 2 zltka (zloutky) 4-5 PL medu (moze byt menej 2-3) 2 PL tuku (maslo, hera) vanilkova aroma citronova kora 400g hladkej muky 100g hladkej spaldovej muky 1/3 kocky drozdia
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na loupáčky s medem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Loupáčky s medem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Loupáčky s medem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist