RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Losos gravlax

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Losos gravlax, recepty Losos gravlax, Losos, gravlax


Recept na Losos gravlax

Recept na Losos gravlax je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Losos gravlax budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 losos, (asi 1 ½ kg) po očištění a bez hlavy, 3 polévkové lžíce soli 2 lžíce cukru 1 lžička čerstvě mletého černého pepře 1 svazek kopru, vcelku, lépe se to pak čistí 1 lžíce lihoviny: brandy, gin, aquavit, vodka, atd..

Losos gravlax
Zvětšit obrázek

Recept na Losos gravlax

Recept na Losos gravlax:
Lososa po vyčištění už máte rozkrojeného a bez páteře a žeber. Vytahejte z něj kleštěmi případné kůstky. Ingredience smíchejte v misce a lososa tím potřete, pokud možno kompletně. Navrch položte snítky kopru. Kolik? Čím víc tím líp. Lososa zabalte do igelitových pytlíků, dejte do misky ať vám případně vyteklá tekutina nezasviní lednici. Někdo doporučuje zatěžkat nejlíp cihlou, někdo ne, a dejte do lednice, aspoň na dva dny. Potom vyndejte, omyjte, utěrkou osušte. Lososa krájejte bez kůže na co nejtenčí plátky tím nejostřejším nožem co seženete, asi v 45°úhlu směrem dolů. Výborný je na lehce opražené kousky veky, vlastně jakkoli servírujete uzený losos. A zkuste ho trochu pokápnout citrónem, pro změnu.

Poznámka k receptu na Losos gravlax:
Gravlax se mu říká v Americe, gravet laks v Norsku, gravet lax (laks) va Švédsku a v Dánsku, graflax na Islandu, a graavilohi nebo tuoresuolainen lohi pohřbený losos, podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu. Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu hákarl ,(zkamenělý žralok), rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Ale nedávejte jménu žádné asociace, jako že by to byl fujtajbl. Za studena připravený losos, s cukrem, solí, koprem a alkoholem je lahůdka, které mnozí dávají přednost před lososem uzeným. Obvykle je připravován i s kůží, ale zrovna tak ho lze připravit i bez kůže, podle toho co zrovna máte. Protože losos čerstvě vytažený z vody může mít v sobě parazity, doporučuje se ho před vlastně netepelnou přípravou na 7 dní zmrazit. Protože se nedomnívám, že by doma bylo lze koupit lososa čerstvého, tedy nemraženého, je prevděpodobné, že si můžete tento krok odpustit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos gravlax, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Drobek (Michal)
  • Datum vložení: 07.03.2011
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 1 losos, (asi 1 ½ kg) po očištění a bez hlavy, 3 polévkové lžíce soli 2 lžíce cukru 1 lžička čerstvě mletého černého pepře 1 svazek kopru, vcelku, lépe se to pak čistí 1 lžíce lihoviny: brandy, gin, aquavit, vodka, atd.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos gravlax, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos gravlax - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos gravlax

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist