RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse., recepty Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse., Lokše, jemné, -, , příloha, ke, kachně, nebo, pečené,


Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.

Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli kmín dle chuti husí sádlo máslo.

Lokše jemné -  příloha ke kachně nebo k pečené huse.
Zvětšit obrázek

Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.

Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.:
Brambory typu B oloupeme,nakrájíme a dáme vařit do osolené vody a přidáme trošku kmínu. Po uvaření slijeme a necháme vychladit. Vlažné brambory si rozšťoucháme šťouchadlem. Nevadí, že tam zůstanou malé kousky nerozšťouchané nebo pár kmínů, právě naopak, my je potřebujeme. Na vál si dáme polohrubou mouku, rozmícháme se solí a dáme na to rozšťouchnuté vlažné brambory.Uděláme polotuhé těsto, některé brambory snesou víc mouky, tak mouku klidně přidáme. Uděláme z těsta váleček o průměru 6 cm, nakrájíme na 1,5 cm kolečka. Rozpálíme si teflonku a můžeme válet placky. Podsypáváme a válíme na sílu asi 3 mm, ne tenčí. Teď vidíme ty kousky brambor v těstíčku, které ty placky trošku nadýchnou. Na rozpálenou teflonku dáme placku a pečeme než začnou naskakovat puchýřky hnědé barvy a placka se trošku nafoukne, otočíme a pečeme stejně z druhé strany. Doporučuji péct na nejmenším hořáku ,abychom měli čas uválet dalši a a ta předchozí se moc nepřipálila. Rozpustíme si v husím sádle máslo rozmícháme a horkou placku na talíři namažeme pečlivě mašlovačkou směsí sádla a másla.Nijak nešetříme a mažeme obě strany horkou směsí. Lokše jsou jemné měkké dají se lehce ukusovat !

Poznámka k receptu na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.:
Tyto dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Fotečku pošlu hned - už slibuji.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 17.12.2014
  • Počet porcí: 4 osoby
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli kmín dle chuti husí sádlo máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist