RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Linecký dort - 2 dny předem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Linecký dort - 2 dny předem, recepty Linecký dort - 2 dny předem, Linecký, dort, -, 2, dny, předem


Recept na Linecký dort - 2 dny předem

Recept na Linecký dort - 2 dny předem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Linecký dort - 2 dny předem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Linecké těsto (potřebujete dvojnásobné množství) : 250g hladké mouky 170g másla 70g cukru moučky 1 vanilkový cukr 1 vejce strouhaná kůra z půlky citronu špetka prášku do pečiva Krém : 2,5 dl mléka 80g hořké čokolády 3 žloutky 60g cukru 0,4 dl rumu 30g másla 2 lžičky polohrubé mouky špetka soli rybízová zavařenina.

Linecký dort - 2 dny předem
Zvětšit obrázek

Recept na Linecký dort - 2 dny předem

Recept na Linecký dort - 2 dny předem:
Z mouky, cukru, másla, strouhané citr. kůry a vejce vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet. Těsně před zpracováním těsto opět propracujeme. Troubu si předehřejeme na 170°C. Těsto rozválíme na plát o síle 2mm a podle dortové formy vykrojíme 4 kola o průměru 26 cm. Do jednoho z nich vykrojíme několik malých kulatých otvorů. Plech vyložíme pečícím papírem, jednotlivě upečeme 4 kola dozlatova a necháme je vychladnout. Odkrojky těsta, co nám zbyly rozválíme a upečeme dozlatova. Krém : 2/3 mléka přivedeme k varu, ve zbylém důkladně rozmícháme žloutky s moukou, vlijeme do mléka, které se nám vaří a pozvolna vaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přimícháme cukr, rum a špetku soli. Krém odstavíme, třetinu z něj odebereme a rozmícháme v něm nastrouhanou čokoládu. Zbytek necháme zchladnout a vmícháme do něj máslo. 2/3 světlého krému, pečlivě rozrtřeme na první plát ve stejnoměrné vrstvě a velice opatrně ho přiklopíme druhým upečený plátem. Druhý plát potřeme 2/3 krému s čokoládou, přiklopíme dalším plátem a ten potřeme zavařeninou. Poslední plát s vykrojenými otvory, potřeme zbylým světlým krémem. Potřený plát položíme navrch dortu tak, aby byl krém navrchu. Zchladlé upečené odkrojky důkladně rozdrtíme válečkem a posypeme jím vrchní plát dortu se světlým krémem. Nakonec dort potřeme po stranách zbylým krémem s čokoládou a necháme alespoň dva dny v lednici odležet.

Poznámka k receptu na Linecký dort - 2 dny předem:
Ivana79: Ano, ty otvory jsou jen na ozdobu a dort se dělá 2 dny předem, aby změkl, jinak je tvrdý a nedá se krájet

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecký dort - 2 dny předem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: verynkaaa (Veronika Daňková)
  • Datum vložení: 17.10.2010
  • Počet porcí: přibližně 30 (záleží na velikosti formiček)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Linecké těsto (potřebujete dvojnásobné množství) : 250g hladké mouky 170g másla 70g cukru moučky 1 vanilkový cukr 1 vejce strouhaná kůra z půlky citronu špetka prášku do pečiva Krém : 2,5 dl mléka 80g hořké čokolády 3 žloutky 60g cukru 0,4 dl rumu 30g másla 2 lžičky polohrubé mouky špetka soli rybízová zavařenina
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecký dort - 2 dny předem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecký dort - 2 dny předem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecký dort - 2 dny předem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist