RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Linecké citronové - křehké

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Linecké citronové - křehké, recepty Linecké citronové - křehké, Linecké, citronové, -, křehké


Recept na Linecké citronové - křehké

Recept na Linecké citronové - křehké je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Linecké citronové - křehké budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hladká mouka 300g, tuk(Hera,máslo) 280g, cukr moučka 180g, solamyl 200g, žloutky dle velikosti 1-2ks, prášek do pečiva 1 ks, šťáva z půlky většího citronu..

Linecké citronové - křehké
Zvětšit obrázek

Recept na Linecké citronové - křehké

Recept na Linecké citronové - křehké:
Na vál si prosijeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, solamylem a uděláme důlek. Do něj dáme žloutky, citron.šťávu, mírně promícháme na kašičku (aby nám to pak zbytečně neprotýkalo), přidáme tuk (já ho strouhám) a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme jej chvíli v chladu odležet. Těsto si lze udělat i tzv. dopředu - pak zabalit do mikroten. sáčku, dát do chladničky a dělat z něj cukroví až třeba za den, dva. Odpočinuté těsto si rozválíme na placku, né méně než 3 mm silnou ! - cukroví je pak hodně křehké a při mazání se láme - a formičkami vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě do zrůžovění (každý dle své trouby) -já peču na horkovzduch na 180°C, po pár minutách ztlumím na 170°C a peču do bleda - asi 10 - 12 min. Cukroví potírám marmeládou - linecká, jahodová - (pro manžela) a jinak lze i citronovým máslovým krémem. ! Pozor nehodí se ho formiček, je jen na vykrajované cukroví !

Poznámka k receptu na Linecké citronové - křehké:
Dříve než někteří začnou s připomínkami, že lineckého je zde už hodně, tudíž není proč mít další recept, podotýkám, že jsem poctivě prohlédla všechny recepty na linecké a tento druh těsta se solamylem a citron. šťávou jsem tu nenašla. Pakliže někdo toto těsto najdete, samozřejmě ihned poprosím o smazání mého receptu. Recept na těsto, jsem dostala před lety od maminky kamaráda, tudíž je nejen mnou hodně krát vyzkoušeno a vždy všem chutná. Je dobré z těsta vykrajovat ne moc složité tvary a dodržet minimální tloušťku těsta, protože cukroví je opravdu jemné a křehké a zbytečně se pak láme. Doufám, že jsem vás touto poznámkou o křehkosti neodradila od vyzkoušení, protože toto těsto si vyzkoušet opravdu zaslouží.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké citronové - křehké, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dle velikosti
  • Datum vložení: 05.02.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: Hladká mouka 300g, tuk(Hera,máslo) 280g, cukr moučka 180g, solamyl 200g, žloutky dle velikosti 1-2ks, prášek do pečiva 1 ks, šťáva z půlky většího citronu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké citronové - křehké, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké citronové - křehké - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké citronové - křehké

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist