RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu, recepty Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu, Lilkovo, bramborové, curry, vůní, římského, kmínu


Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu

Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 velký lilek, zhruba 350 g 225 g brambor, uvařené ve slupce a vychladlé 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nadrobno nakrájená 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného 2 čerstvé zelené feferonky 1 lžíce rajského protlaku 450 ml vody 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru, na ozdobu nán chléb jako příloha směs koření č. 1 1/2 lžičky černého hořčičného semínka 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) 1/2 lžičky semínka fenyklu směs koření č.2 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1 lžička mltého semínka koriandru 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky mletého kajánského pepře (nebo dle zvyku) 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky mleté garam masaly.

Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu
Zvětšit obrázek

Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu

Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu:
1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm kousky. Kousky lilku namočte do studené vody. 2) Oloupejte brambory a nakrájejte je na 5 cm kostky. Rozpalte velký kastrol na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, přidejte hořčičná semínka a jakmile začnou poskakovat, přidejte cibulová semínka a fenykl. 3) Přidejte cibuli a feferonky a smažte je 7-8 minut, dokud směs nezačne hnědnout. 4) Přidejte směs koření č. 2. Vařte zhruba minutu, poté přidejte rajčatový protlak. Vařte další minutu, nalijte do kastrolu vodu, poté přidejte sůl a lilek. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 8-10 minut, občas promíchjte, aby se lilek uvařil stejnoměrně. Na začátku vaření bude lilek plavat, ale jakmile nasákne omáčku, tak se rychle potopí. jakmile se toto stane, přidejte brambory a vařte je 2-3 minuty, míchejte. 5) Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr a sundejte curry z ohně. Okamžitě servírujte s nán chlebem.

Poznámka k receptu na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu:
Nevidím důvod, proč vařit brambory zvlášť ve slupce, stačí je oloupat, nakrájet a přidat k lilku. Toto curry je taktéž vhodné k rýži.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: arrefeena
  • Datum vložení: 14.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 1 velký lilek, zhruba 350 g 225 g brambor, uvařené ve slupce a vychladlé 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nadrobno nakrájená 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného 2 čerstvé zelené feferonky 1 lžíce rajského protlaku 450 ml vody 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru, na ozdobu nán chléb jako příloha směs koření č. 1 1/2 lžičky černého hořčičného semínka 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) 1/2 lžičky semínka fenyklu směs koření č.2 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1 lžička mltého semínka koriandru 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky mletého kajánského pepře (nebo dle zvyku) 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky mleté garam masaly
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist