RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, recepty Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, Lilek, zapečený, se, zeleninou, hřiby, slaninou


Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou

Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
700 g lilku 500 g rajčat/3 větší kusy 200 g cibule/1 velká 200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam 200 g na plátky nakrájené anglické slaniny 1 lžíce oleje 1 lžíce nasekané nati petržele a libečku sůl dále budeme potřebovat : 500 g nakrájených tvrdších hříbků 1 lžíci oleje 1 malou cibuli 1 lžičku drceného kmínu sůl, mletý pepř sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy.

Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou

Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou:
Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut. Mezitím připravíme zeleninu. Lilek oloupeme(oškrábeme škrabkou na zeleninu) a nakrájíme na kostky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata nařízneme do kříže a v hlubším kastrůlku je zalijeme vroucí vodou. Poté je ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Z anglické slaniny odebereme 10plátků, které nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Dále přidáme lilek, rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut. Z podušené směsi necháme prudkým varem vyvařit zbytek tekutiny a vmícháme zelené bylinky. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno zapékací mísy dáme zeleninovou směs. Na ni rozetřeme podušené hřiby a poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 20 minut. 5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Poznámka k receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou:
Dobu pečení si každý přizpůsobí vlastní troubě. Já mám plynovou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 07.11.2014
  • Počet porcí: 4 hodně velké porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 700 g lilku 500 g rajčat/3 větší kusy 200 g cibule/1 velká 200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam 200 g na plátky nakrájené anglické slaniny 1 lžíce oleje 1 lžíce nasekané nati petržele a libečku sůl dále budeme potřebovat : 500 g nakrájených tvrdších hříbků 1 lžíci oleje 1 malou cibuli 1 lžičku drceného kmínu sůl, mletý pepř sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist