RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, recepty Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, Lilek, zapečený, se, sýrovo-smetanovou, omáčkou


Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou

Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 lilky 200 ml smetany 120 g taveného sýra (Pribina s máslem) 2 stroužky česneku olivový olej 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky mléko na povolení 2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček) pepř sůl.

Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou

Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou:
Lilek nakrájíme na cca 1cm silná kolečka, osolíme a necháme odležet čtvrt hodiny. Potom kolečka osušíme papírovou utěrkou, obrátíme, zlehka osolíme a necháme ležet dalších patnáct minut. Osušená kolečka lilku potřeme z obou stran olivovým olejem a poskládáme na plech. Pečeme asi 20 minut při 200°C. Mezitím rozehřejeme máslo a až přestane bublat, přidáme hladkou mouku. Prosmahneme a zalijeme smetanou. Snížíme teplotu, přidáme tavený sýr, česnek utřený se solí a zhruba 20 minut při průběžného prošlehávání necháme probublávat, až se vytvoří hustá omáčka, kterou dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Během vaření omáčku povolujeme mlékem. Opečená kolečka lilku přendáme do zapékací misky, přelijeme sýrovou omáčkou a vrátíme do trouby, kde pokrm zapékáme asi 15 minut. Podáváme s vařenými brambory, které pokapeme rozpuštěným máslem.

Poznámka k receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou:
Díky za inspiraci, večer udělám.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 23.07.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 2 lilky 200 ml smetany 120 g taveného sýra (Pribina s máslem) 2 stroužky česneku olivový olej 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky mléko na povolení 2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček) pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist